Pijnlijke punten op Roland Garros: Iga Swiatek krijgt bal recht op lichaam, ‘brain freeze’ Ons Jabeur zorgt voor hoongelach

Nummer een van de wereld en titelverdedigster Iga Swiatek (22) heeft zich woensdag als vierde en laatste geplaatst voor de halve finales bij de vrouwen op Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De topfavoriete voor eindwinst aan de Porte d’Auteuil haalde het in de kwartfinales in twee sets vlot van de Amerikaanse Coco Gauff (WTA 6): 6-4 en 6-2 na 1 uur en 28 minuten.

Tijdens de tweede set hield het publiek even haar adem in toen Gauff een bal recht op het lichaam van Swiatek sloeg. De Poolse viel ook tegen de grond, maar kwam er gelukkig zonder kleerscheuren van af en aanvaardde de excuses van de Amerikaanse.

Het duel tussen Swiatek en Gauff was een heruitgave van de finale van Roland Garros van vorig jaar. Toen trok de Poolse met 6-1 en 6-3 aan het langste eind. In 2020 won Swiatek op het Parijse gravel haar eerste grandslamtoernooi. 

In de halve finales staat Swiatek tegenover de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (WTA 14). Zij haalde het eerder op woensdag in drie sets van de Tunesische Ons Jabeur (WTA 7), de verliezende finaliste van de voorbije edities van Wimbledon en US Open: 3-6, 7-6 (7/5) en 6-1 na 2 uur en 29 minuten. Voor de voormalige nummer twee van de wereld was een plaats bij de laatste acht in Parijs haar beste resultaat ooit.

In de derde set profiteerde de Braziliaanse van een brain freeze van Jabeur. Die laatste dacht dat een opslag buiten was en trapte de bal richting publiek. Maar de service van de Tunesische was wel degelijk binnen en dus verloor ze het punt op pijnlijke wijze.

Voor de 27-jarige Haddad Maia is het de eerste keer in haar carrière dat ze in de halve finales van een grandslamtoernooi staat. Voor het eerst in 55 jaar zit er een Braziliaanse tennisster in de halve finales op een grand slam. In 1968 schaarde Maria Bueno zich bij de laatste vier op de US Open.

In de tweede halve finale staat het Wit-Russische tweede reekshoofd Aryna Sabalenka (WTA 2) tegenover de Tsjechische Karolina Muchova (WTA 43).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer