Veel hinder op E19: ongeval met tankwagen en ongeval in staart file

De E19 is volledig afgesloten richting Nederland na een ongeval met twee vrachtwagens, waaronder een tankwagen. In de staart van de file ter hoogte van Brecht vond opnieuw een ongeval plaats.

Margot Degraeve

Twee vrachtwagens botsten in de grenszone van de E19 in Meer. Het ongeval veroorzaakte een brand die is overgeslagen op de berm naast de snelweg. De brand is ondertussen nagenoeg geblust en de rook trekt weg. Aanvankelijk werd gedacht dat het om ADR-transport ging en er dus gevaarlijke stoffen aan boord waren, maar de vervoerde vloeistof in de tankwagen zou melk zijn.

Door een tweede aanrijding is er ook ter hoogte van Brecht voorlopig geen doorgang richting Nederland. Het Verkeerscentrum vraagt met aandrang om de omgeving van de E19 richting Nederland te vermijden. ‘Je rijdt je daar hopeloos vast’, stelt woordvoerder Peter Bruyninckx. De wachttijden lopen op tot ver boven het uur. De E17 richting Antwerpen is ondertussen wel terug vrij.

Het ongeval in Meer is nog niet afgehandeld. De hulpdiensten moeten daar tijdens het takelen voorzichtig omgaan met vier elektrische voertuigen die op het betrokken autotransport stonden.