E19 naar Nederland opnieuw vrijgegeven na zwaar ongeval met twee vrachtwagens

Hoogstraten -

De E19 in Meer (Hoogstraten) werd vanochtend omstreeks 5 u 15 weer vrijgegeven na de zware crash met twee vrachtwagens donderdagmiddag. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het ongeval veroorzaakte een brand die veel rookontwikkeling met zich meebracht. In de staart van de file, ter hoogte van Brecht, gebeurde een tweede ongeval. Daarbij botsten nog eens drie vrachtwagens.

ram, jtp, blg

De E19 van Antwerpen naar Breda was donderdagnamiddag een tijdlang versperd door een zware crash tussen twee vrachtwagens. Een vrachtwagen die auto’s transporteerde en vlak voor de grens met Nederland stilstond op de pechstrook, werd aangereden door een tankwagen die gevuld was met melk. Aanvankelijk was er sprake van een ADR-transport, maar die informatie werd enige tijd later bijgesteld.

© RR

“Door de aanrijding is de geparkeerde vrachtwagen in brand gevlogen”, liet een woordvoerder van de federale wegpolitie weten. “Het vuur is overgeslagen op de berm en dat zorgde voor een zeer hevige rookontwikkeling. Er raakte niemand gewond, de beide chauffeurs hebben hun voertuigen tijdig kunnen verlaten.”

Op het autotransport stonden verschillende elektrische wagens, die met de nodige voorzichtigheid getakeld moesten worden. Door de hevige rookontwikkeling bleef de snelweg een tijdlang afgesloten in beide richtingen. Op een bepaald moment stond het verkeer richting Nederland stil vanaf Brecht. De afgesloten snelweg zorgde ook voor extra drukte op de lokale wegen in Meer en Meersel-Dreef.

Even na 15u werd de snelweg richting Antwerpen weer opengesteld. Al duurde het nog tot 5 u 15 vrijdagochtend tot alle hinder van de baan was. De E19 werd intussen weer volledig vrijgegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BFM

© BFM

In de staart van de file gebeurde bovendien een tweede ongeval, ter hoogte van Brecht botsten omstreeks 15.30u drie vrachtwagens.

In Brecht botsten drie vrachtwagens op elkaar in de staart van de file.© BFM

In Brecht botsten drie vrachtwagens op elkaar in de staart van de file.© BFM

© BFM

© BFM

© Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

© ATV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen