Indrukwekkende beelden tonen ravage na ongeval met vrachtwagens op E19, nog zeker tot middernacht geen doorgang

De E19 richting Nederland blijft nog zeker tot middernacht afgesloten ter hoogte van Meer (Hoogstraten) in de grenszone, na de aanrijding tussen een tankwagen met melk en een autotransport. Dat zegt het Vlaams Verkeerscentrum. De afhandeling is al sinds de vroege namiddag aan de gang.

mtm, gjs
Bron: BELGA

Bij het ongeval raakten een tankwagen met melk erin en een autotransport betrokken. Op dat laatste voertuig stonden vier elektrische wagens. De brand die door het ongeval werd veroorzaakt is dan wel al even geblust, het takelen van de twee betrokken en zwaar gehavende voertuigen heeft heel wat voeten in de aarde. Zo zijn de hulpdiensten donderdagavond nog steeds bezig met het overpompen van de lading melk, en moet er erg omzichtig worden omgesprongen met het autotransport waarop vier elektrische voertuigen stonden. Er wordt nog zeker tot middernacht geen enkele doorgang verwacht op de snelweg. In de loop van de nacht hoopt men wel geleidelijk aan de weg weer te kunnen openstellen.

Nu de avondspits achter de rug is, valt het fileleed op de E19 wel al beter mee. Er staat nog een file van Meer tot de Nederlandse grens. Je moet er de snelweg verlaten en lokaal een omleiding volgen tot op Nederlands grondgebied. Over langere afstand is de A12 via Bergen-op-Zoom een beter alternatief.

In de staart van de file gebeurde donderdagnamiddag ter hoogte van Brecht, richting Nederland, een nieuw ongeval. Drie vrachtwagens waren daarbij betrokken. Daardoor was er lange tijd nog extra verkeershinder.

© bfm

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen