BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

ONZE OPINIE. “Crevits heeft een dominosteentje laten vallen. En niemand weet hoe ver de rij met steentjes nog reikt”

Minister-president Jan Jambon (N-VA) kreeg in het parlement opnieuw niet uitgelegd hoe hoog de factuur voor consultants klimt. “Die facturen achtervolgen hem en zijn regering nu al drie weken", schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft Jambon in een lastig parket gebracht.”

82 reacties

  • camiel huughe

    10 maanden geleden
    Een landsregering moet de nodige vaklui voor alle beheerstaken onder eigen dak te hebben. Buiterregering-consultants kunnen uitzonderlijk noodzakelijk zijn voor "uitzonderlijke" opdrachten waarvoor eigen vast personeel van een land een meervoud van kostprijs als gevolg zou hebben.
  • Emiel Van Roost

    11 maanden geleden
    Een vlaamse regering zou beter werken zonden cd&v.
  • Emiel Van Roost

    11 maanden geleden
    Buiten Van Beurzen, zou Crevits zelf ook geen cosultanties betaald hebben?
  • didier beurkens

    11 maanden geleden
    Nope, die wantoestanden waren al lang aan de gang. Crevits deed er lekker aan mee...
  • Martin Van Lersberghe

    11 maanden geleden
    En dat zijn de heren die het belastinggeld van de hardwerkende burger als een goede huisvader beheren! ...en hebben ze tekort, ze weten waar het geld zit, en dat is niet in hun eigen zak!
  1. COLUMN. Met zijn pokerface van ‘De mol’ zou Gilles De Coster een perfect anker voor Het Journaal zijn
    PREMIUM

    COLUMN. Met zijn pokerface van ‘De mol’ zou Gilles De Coster een perfect anker voor Het Journaal zijn

    Spoiler alert. Coco (31, verpleegkundige) is de mol en Michaël (41, boomverzorger) de winnaar van het spel. Zo, dat weet u dan ook weer. Die voorkennis bespaart u vele zondagavonden waarop de doortrapte makers van ‘De mol’ u spelenderwijs op een dwaalspoor zetten. Avonden waarop u de detective in uzelf overschat en u in elk niet ter zake doend detail een bewijs meent te zien dat er geen is. Avonden waarop u zich afvraagt of er iets scheelt met uw begripsvermogen, dan wel of het aan de toegenomen ingewikkeldheid van de proeven ligt die door Gilles De Coster worden verwoord als betrof het een fluitje van een cent.
  2. ONZE OPINIE. “Al lachend zeggen we dat enkel zotten werken, maar eigenlijk valt er niks te lachen”
    PREMIUM
    207

    ONZE OPINIE. “Al lachend zeggen we dat enkel zotten werken, maar eigenlijk valt er niks te lachen”

    Dat het verschil tussen werken en niet werken voor sommige mensen in ons land hooguit dertig euro bedraagt – zoals economen in opdracht van N-VA becijferden – zou iedereen die de voorbije decennia in de Wetstraat heeft rondgelopen het schaamrood op de wangen moeten bezorgen. Zij hebben een land gebouwd waarin mensen die werken en ondernemen onvoldoende naar waarde geschat worden. Een land waarin we op café of aan de keukentafel grappend tegen elkaar zeggen: ‘Het zijn zotten die werken!’ Maar eigenlijk valt er niks te lachen.