Minister van Energie Tinne Van der Straeten.
Volledig scherm
Minister van Energie Tinne Van der Straeten. © Photo News

Minister Van der Straeten wil snel noodgeneratoren leveren aan Oekraïne

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) wil de geplande energiehulp aan Oekraïne versnellen. De federale regering had al voorbereidingen getroffen om energiehulp te leveren, maar door de vernietiging van de dam in Nova Kachovka, wil ze vaart maken met de levering van noodgeneratoren.

46 reacties

  • Edgard Hermans

    11 maanden geleden
    Generatoren zijn vervuilend. Kan ze geen mini-windmolens sturen ?
  • Patrick Ceulemans

    11 maanden geleden
    ik snap niet dat sommigen echt geloven in verandering in 2024... Nieuwe regering zal net hetzelfde zijn... samenraapsel van alle verliezers (want dat noemen zij democratie aangezien het meer dan 50% is) met het enige verschil dat het lang zal duren... het zal moeilijker worden om alle verliezers te overtuigen... ik schat een 1,5 zonder regering, heel de zever van formateurs ed, met het zelfde eindresultaat als nu. En dan allemaal trots op de foto met de koning ;-)
  • gust van langenhove

    11 maanden geleden
    Groen heeft niks gedaan , de uitvoer van ons water over gans de wereld en wij hebben hier te kort , geen enkel land strooit zo veel zout per jaar en trekt in de bodem waarom strooien op een ander kan het zonder zout .
  • paul merckx

    11 maanden geleden
    Het laatste oud ijzer gaat de deur uit.
  • Jan De Greef

    11 maanden geleden
    Gaat ze dan ook samen met die generatoren windmolens leveren om de nodige energie op te wekken? Een windmolen meer of minder, wat maakt het uit, hier in België kan het toch niet op. Het is toch met ons geld.