Gallo-Romeins Museum in Tongeren organiseert basiscursus Latijn

Het Gallo-Romeins Museum in Tongeren organiseert in september een tiendelige basiscursus Latijn. Een belangrijk nieuw element voor het museum, vindt medewerker Jasper Feucht: "want taal is een rechtstreekse poort naar het verleden".

"We willen de mensen graag eens op een andere manier laten kennismaken met de Romeinse tijd", vertelt Jasper Feucht van het Gallo-Romeins Museum. "Want in het museum brengen we het verhaal van mensen uit het verleden aan de hand van archeologische gebruiksvoorwerpen. Maar de taal is natuurlijk ook belangrijk. Het is een rechtstreekse poort die we hebben naar dat verleden: woorden, teksten, verhalen die mensen 2.000 jaar geleden hebben opgeschreven."

De lessenreeks is bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar. "We mikken vooral op mensen die nog nooit in aanraking zijn gekomen met Latijn, of voor wie dat al lang geleden was", vertelt Feucht. "Op 10 weken tijd leren de cursisten de basisgrammatica en leren ze vereenvoudigde authentieke Latijnse tekstjes lezen."

Op 10 weken tijd leren de cursisten vereenvoudigde authentieke Latijnse tekstjes lezen

“Deze cursus van het Gallo-Romeins Museum is een fijne manier om de taal van Caesar, Cicero en Ovidius op een laagdrempelige manier te leren kennen”, vindt schepen van Cultuur An Christiaens (CD&V). "Latijn was de voertaal in het Romeinse Rijk, de invloed ervan is groot. Onze taal zit vol woorden van Latijnse origine." 

Alle praktische informatie over de cursus Latijn vind je op de website van het Gallo-Romeins Museum.  

Meest gelezen