Eindelijk zwembad in Kampenhout?

In Kampenhout loopt een openbaar onderzoek om een zwembad te bouwen op de witloofveiling aan Kampenhout-Sas. Een projectontwikkelaar vraagt een omgevingsvergunning voor een woonboulevard, dat is een reeks bouw-, woon- en interieurwinkels. Opvallend, bij de aanvraag staat ook: aanleg van een openbaar zwembad. 

Kampenhout is al langer vragende partij voor een zwembad in de gemeente, en dan nog liefst op het terrein van de witloofveilig aan Kampenhout-Sas. “De aanvraag voor een zwembad is nooit weggeweest”, zegt burgemeester Kris Leaerts (Team Burgemeester). “Nu start het openbaar onderzoek naar de vergunningsaanvraag. We hebben altijd vooropgesteld, ook vanuit de bevolking, om daar zwemvoorzieningen te voorzien naast hetgeen de projectontwikkelaar daar wil bouwen, en dat is een woonboulevard. We moeten nu afwachten hoe die omgevingsvergunning verloopt.”

Weinig zwemmogelijkheid

In de omgevingsvergunning is dus een zwembad opgenomen. Van zodra de vergunning is goedgekeurd, gaat de gemeente dan ook op zoek naar een privépartner of andere gemeenten voor de financiering. “Een zwembad is geen goedkope zaak. We denken eerder aan een privépartner, maar andere gemeenten kunnen natuurlijk ook. Als er maar de nodige middelen gevonden worden, want er is in de buurt te weinig zwemmogelijkheid voor schoolkinderen en zwemclubs.”

De projectontwikkelaar heeft dus een vergunningsaanvraag gedaan voor een woonboulevard. “Dat is reeks winkels met bouw en verbouwspullen, maar ook interieurwinkels. De ontwikkelaar zou ook plaats voorzien voor een witloofrestaurant en een fietscafé”, aldus Kris Leaerts. 

Meest gelezen