Archiefbeeld  ter illustratie.
AP 2018

Acht jaar cel voor Nederlander die zwemmende jongeren met machete aanviel in Kanne 

De Nederlandse man die in juli vorig jaar met een machete uithaalde naar Duitse zwemmers in een ijssalon in Kanne, is veroordeeld tot 8 jaar cel. Ook vier andere gezinsleden kregen celstraffen. In het totaal moet de familie meer dan 7.300 euro schadevergoeding betalen. 

Een Nederlandse man heeft acht jaar cel gekregen voor het aanvallen van drie Duitse jongeren met een machete. De feiten speelden zich af in een ijssalon langs het Albertkanaal in Kanne bij Riemst.  Het gezin van de man wilde daar een ijsje eten, maar stoorde zich aan drie zwemmende Duitsers. Twee van hen zwommen naakt. De derde had wel een zwembroek aan en kreeg homofobe verwensingen naar z'n hoofd geslingerd. De familie vroeg ook dat hij zijn kleren aandeed. 

De Duitser luisterde, maar toch schold het gezin de zwemmers opnieuw uit. De jongen maakte daarop een gebaar, wat ervoor zorgde dat een vrouw hem met een sleutel sloeg. De rest van de familie mengde zich in de vechtpartij toen ze de vrouw en de jongen zagen vallen langs de waterkant. 

Hamer en machete

Na de vechtpartij belde de aangevallen vrouw haar Nederlandse vriend op en zei ze dat ze in haar buik geslagen was. De man maakte zich zorgen omdat zijn vriendin nog maar pas zwanger was en trok met een hamer en machete naar het ijssalon. Zonder waarschuwing stormde hij op de Duitsers af en haalde uit met het kapmes. Een Duitse jongen werd drie keer geraakt op zijn schouder en in het gezicht. Daarna vluchtte de hele familie met hoge snelheid weg. 

De politie had ondertussen een melding gekregen over een vechtpartij met tien tot twintig personen. Toen die ter plaatse kwamen, was de jongen hevig aan het bloeden. Hij had verschillende sneden, zijn slagader werd maar net gemist. 

Voor zijn aanval krijgt de man nu acht jaar cel. De vier andere familieleden kregen ook een gevangenisstraf en boetes tot 1.600 euro. In het ,totaal moet de familie meer dan 7.300 euro ophoesten aan schadevergoedingen. Het is niet de eerste keer dat de familie voor de rechter verschijnt. De Nederlander zelf liep al meerdere veroordelingen op voor geweld en drugsbezit. Later vandaag riskeert hij nog een gevangenisstraf van vier jaar voor het afleveren van een dodelijke XTC-pil.  

Meest gelezen