Tine Priem, Stromae en Anouk Matton.
Volledig scherm
PREMIUM
Tine Priem, Stromae en Anouk Matton. © Instagram / AFP / Jelle Vermeersch

Steeds meer BV’s getuigen over hun mentale strijd: “Mijn gedachten doen mij in een hel leven”

BVSteeds meer bekende mensen getuigen openlijk over hun mentale ­gezondheid. Van Stromae (38) tot ‘Thuis’-actrice Tine Priem (34) en zangeres Selah Sue (34), en van eetstoornissen tot burn-outs: ze getuigden allemaal eerlijk over de strijd die ze voerden met zichzelf. ‘TV Familie’ lijst enkele straffe getuigenissen op en praat over het fenomeen met Daan Gielen, expert mentaal welbevinden bij het Vlaams ­Instituut Gezond Leven. “Dit is een goeie zaak, maar er openhartig over praten houdt ook gevaren in.”

4 reacties

  • Nicky Louwagie

    11 maanden geleden
    Ochot, ze zouden eens moeten rondkomen met een werkmens loon. Mentale gezondheid... Die beseffen niet hoe goed ze het hebben
  • Pieter Verhulst

    11 maanden geleden
    Veel BVs zijn miljonair en hebben kasten van woningen. Bij gewone Belgen zijn er veel meer met mentale strijd, en nog een financiële erbij.
  • Louis Momme

    11 maanden geleden
    BV, acteur, zanger ... is nu éénmaal een lucratief beroep. Die wanen zich allemaal onmisbare sterren aan de hemel. Ik denk dat velen onder hen zwarte (financiële) miserie hebben.
  • Geert Van den Berghe

    11 maanden geleden
    Het zijn niet alleen BV's die een mentale strijd voeren. Dit moet meer en meer bespreekbaar worden, dit mag geen taboe blijven. Praten helpt echt.