Koning Albert en Elio Di Rupo in 2013.
Volledig scherm
Koning Albert en Elio Di Rupo in 2013. © epa

Elio Di Rupo over dotatie koning Albert: "We wilden hem hetzelfde bedrag als koningin Beatrix geven”

RoyaltyHet is volgende maand precies tien jaar geleden dat koning Albert II (89) de Belgische troon overdroeg aan zijn oudste zoon, Filip. Één van de meest gevoelige kwesties uit die tijd was zijn dotatie. Albert was ontevreden over het bedrag van zijn toelage, die lager was dan wat oorspronkelijk gepland was, een bedrag gelijk aan dat van koningin Beatrix (85) van Nederland. In gesprek met het Waalse ‘Sudinfo’ blikt toenmalige premier Elio Di Rupo (71) terug op die periode.

16 reacties

  • Christel Ceulemans

    11 maanden geleden
    Als hij dat zoals de Nederlandse ex-koningin dan ook de prijzen van abonnementen, consumptieprijzen, eetgelegenheden e.d. omlaag tot aan de Nederlandse prijzen...
  • Henri Demeer

    11 maanden geleden
    Stoppen met hem koning te heten , hij is een gewone burger als iedereen en dus ook niets te doteren , pensieontje van 1500 € moet volstaan .
  • Paul Verbeeck

    11 maanden geleden
    En dan durven ze beweren dat de belastingbetaler boven zijn stand leeft. Belastingbetaler mag het geld leveren om dat allemaal te betalen, hetgeen wat we in de plaats krijgen hogere taksen op alles en nog wat .
  • Franky Vansteelandt

    11 maanden geleden
    Albert alleen vangt 3 keer zoveel als Joe Biden (482 000 euro). Alleen wonen er in Amerika 331 miljoen mensen, 33 keer zoveel als hier om de kost te delen. Dan zeg ik nog niks over Laurent, Filip, Astrid en binnenkort nog Elisabeth. Bovendien bestaat er in Amerika geen index die Biden jaarlijks 90 000 extra op zou leveren. Toch staan die mannen te popelen om president te worden en er hard voor willen werken. Albert klaagt. Veel koningsgezinden beweren dat presidenten veel kosten. Onzin.
  • Willy Wittemans

    11 maanden geleden
    Heel zijn leven geen centiemmoeten betalen(huisvesting ,verplaatsingen),had dan nog graag gehad dat we de brandstof van zijn boot zouden betalen,ik noem dat de schaamte ver voorbij,maar ja wij zijn die brave Belgen;die dat allemaal normaal vinden Op pensioen,gewoon eenouderdomsprnsioen en dotaties afschaffen