K3-productie "De 3 biggetjes" komt terug: eerste musical voor Hanne, Marthe en Julia

K3 zal in 2024 weer op de planken staan met een musical. Het is de eerste keer dat Hanne, Marthe en Julia dit zullen doen. Het trio brengt "De 3 biggetjes" opnieuw tot leven, de musical die in 2003 en 2007 al werd gespeeld door K3 in de toenmalige bezetting, met Karen Damen, Kristel Verbeke en Kathleen Aerts.

De laatste K3-musical "Alice in Wonderland" dateert van 2011, toen nog met Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman in de hoofdrollen als K3. Er deden al een tijdje geruchten de ronde dat Hanne, Marthe en Julia ook graag hun musicaldebuut wilden maken met K3.

Hanne en Marthe speelden al twee keer de hoofdrol in een K3-film, telkens nog met Klaasje Meijer aan hun zijde, in "K3 Love Cruise" en "K3: Dans van de farao". In 2024 maken ze hun musicaldebuut met Julia Boschman, die sinds november 2021 deel uitmaakt van K3 na het vertrek van Klaasje Meijer.

De keuze is gevallen op de musical "De 3 biggetjes", die eerder al door K3 - in de bezetting Karen, Kristel en Kathleen - werd gebracht in 2003 en 2007. Studio 100 zet zo zijn musicaltraditie verder, na eerdere voorstellingen van "Sneeuwwitje", "Pinokkio", "Doornroosje", "De Kleine Zeemeermin" en "Robin Hood".

BEKIJK - De musical werd voorgesteld in basisschool Sint-Lutgardis in Brasschaat:

Videospeler inladen...

Het verhaal van de musical is een vervolg op het klassieke sprookje "De 3 biggetjes" en begint wanneer de boze wolf al oud is. Hij heeft de drie biggetjes destijds nooit te pakken gekregen, en wil alsnog wraak nemen op één van hen, door zijn drie zonen de opdracht te geven om de drie dochters van Mama Big te vangen.

Naast K3 zal ook Marie Verhulst te zien zijn in de musical als het konijn Pluisje. De Nederlandse musicalactrice Nurlaila Karim neemt de rol van Mama Big voor haar rekening. Er staan vanaf februari 2024 voorstellingen gepland in Gent, Brugge en verschillende Nederlandse steden.

De K3-meisjes als drie biggetjes, naast Marie Verhulst (links) als Konijn Pluisje en Nurlaila Karim als Mama Big

Meest gelezen