© DeFodi Images via Getty Images

Anderlecht mikt hoog: ook Deen van 20 miljoen en Brecht Dejaegere staan op de paars-witte radar

Een interessant profiel, Belg en transfervrij. Brecht Dejaegere (32) was vorig seizoen nog de kapitein van de Franse eersteklasser Toulouse waarmee hij ook de Franse beker won, maar zijn contract liep af en hij tekende niet bij. De centrale middenvelder zoekt nu een nieuwe club en zowel Anderlecht als Standard hebben hem op hun lijst staan. Maar hij is niet de enige niet op het lijstje van paars-wit staat.

Jürgen Geril

Het is opvallend hoe actief Anderlecht is in diverse transferdossiers. Het eerst bod op Boca Juniors-spits Luis Vazquez (22) is afgewezen, maar paars-wit trekt ook aan Kasper Dolberg (25). De Deense spits werd in 2019 nog voor 20,5 miljoen euro door Ajax aan Nice verkocht, maar dit seizoen kende hij mislukte uitleenbeurten bij Sevilla en Hoffenheim. Hij mag nu weg voor 5 à 7 miljoen. Aan de hand van de bedragen blijkt dat RSCA een forse inspanning wil leveren voor een spits. Het transferbudget reikt iets verder dan de voorbije jaren. Waar paars-wit evenwel niet van afwijkt, is het afbouwen van de salarismassa. De nieuwkomers zullen moeten voetballen tegen een aanvaardbaar loon. Dat is één van de knelpunten in het dossier van Islam Slimani.

Dejaegere in beeld

Of Anderlecht voor de versterking op andere posities ook diep wil gaan, is minder duidelijk. Als middenvelder is alvast Brecht Dejaegere (32) in beeld. Hij is Belg en transfervrij. Vorig seizoen won hij nog de Franse beker met Toulouse, maar hij tekende niet bij. De Brusselaars zijn evenwel niet de enige gegadigde. Ook Standard lonkt, maar de onduidelijkheid over de Luikse trainer helpt niet. In Frankrijk staat Dejaegere op de lijst van Reims en jawel...Nice.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer