Stephanie D'hose: ondervoorzitter, Senaatsvoorzitter en Vlaams Parlementslid
Volledig scherm
PREMIUM
Stephanie D'hose: ondervoorzitter, Senaatsvoorzitter en Vlaams Parlementslid © vincent duterne/photo news

Stephanie D’Hose (Open Vld) over de laagste peilingscore ooit voor haar partij: “Er waren de laatste tijd geen drama’s, en toch krijgen wij hier opnieuw een ‘patat’”

Pijn, teleurstelling, onbegrip. De nieuwe peiling slaat in als een bom bij Open Vld - meer nog dan de vorige, die al historisch laag was. “Ik was er ook niet goed van”, zegt ondervoorzitter Stephanie D’Hose in een openhartig gesprek met HLN. “Soms voelt het alsof het niet meer uitmaakt wat we goed doen.”

198 reacties

  • patrick de bock

    10 maanden geleden
    Verhofstadt, mestkever de gucht, turteltaks, tommeleinteller, freyapruts, blocksken, ….. Hoeveel redenen moet een mens hebben om toch NOOIT of te nimmer blauw te stemmen?
  • Albert Hendrix

    10 maanden geleden
    Hoe komt het dat vooruit winst heeft gemaakt omdat Rousseau al eens durft te flirten met wat ze noemen rechtse uitspraken ,maar het zijn uitspraken van mensen met gezond verstand. De andere politiekers hangen meer naar linkse uitspraken maar dit zijn sprookjes en onrealistische uitspraken en zaken dat ze willen doorvoeren dat niet te verwezenlijken is. Zie maar naar Kernenergie dat ze willen afschaffen, als ze alles op elektriciteit ,willen gaat dat niet zonder kernenergie.
  • anatole bettencourt

    11 maanden geleden
    Ik vind het best een goeie peiling , ik ben verbaasd dat nog 8% van de mensen op zo'n partij stemt. Schandalen, verkiezingsuitslag gewoon naast zich neerleggen, postjes pakken, etc... Doe vooral rustig verder , dan halen jullie volgend jaar misschien nog net de kiesdrempel ! Een verzameling zielige figuren zijn het die zichzelf zo belangrijk vinden
  • marc verleysen

    11 maanden geleden
    Strategisch is dit goed gezien. Wanneer ze in de verkiezingen zakken tot 8.5 % kunnen ze zeggen dat ze gewonnen hebben tegenover hun slechtste peiling. Verkiezingen, het enige evenement waar iedereen tegelijkertijd kan winnen :-)
  • Philippe Deckers

    11 maanden geleden
    Ze zitten in alle schandalen en bedriegen hun kiezers. Daarom stemt bijna niemand nog voor hen.
  1. Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeberhuisje wil parket vader van uitbaatster voor assisen wegens doodslag

    Twee jaar na dood van baby in crèche ’t Sloeber­huis­je wil parket vader van uitbaat­ster voor assisen wegens doodslag

    Het parket wil Roxan V., de vader van de uitbaatster van kinderdagverblijf ‘t Sloeberhuisje in Gent, vervolgen voor doodslag op een zes maanden oude baby. De man schudde het meisje in februari 2022 zo hard door elkaar dat ze nadien in het ziekenhuis overleed aan een hersentrauma. En dat deed hij volgens de speurders met de intentie om te doden. Maar volgens Kris Vincke, de advocaat van V., was dat niet het geval: “Voor ons is het duidelijk dat de man nooit de bedoeling had om de baby te doden.”
    Gent
  2. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen
  1. INTERVIEW. Christophe Deborsu: “Verontwaardiging over geld is makkelijk als je niemand kent die erdoor geraakt wordt. Maar zet je één seconde in onze plaats”
    PREMIUM
    61

    INTERVIEW. Christophe Deborsu: “Veront­waar­di­ging over geld is makkelijk als je niemand kent die erdoor geraakt wordt. Maar zet je één seconde in onze plaats”

    Hoe is het intussen achter de Chinese Muur die de taalgrens stilaan wordt? Als er één man is die het u kan vertellen, dan is het politiek journalist Christophe Deborsu. Hij schrijft vanaf maandag een wekelijkse verkiezingscolumn voor HLN én heeft net een roman uit – over de liefde, maar ook over dit aparte land in twee delen. “We moeten elkaar meer besnuffelen. Mijn neus bedriegt me nooit.”
  2. EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Bé De Meyer (60) praat voor het eerst sinds ex Eddy Snelders van voyeurisme wordt beticht: “Hoe kan het dat ik nooit iets zag? Ik lig daar wakker van”

    “Het is net een beerput die open is gegaan”, zegt Bé De Meyer (60), die 16 jaar lief en leed deelde met de in opspraak gekomen Eddy Snelders (65). Deze week kreeg ze een zoveelste slag in haar gezicht. Via de media vernam ze dat hij al op zijn achttiende veroordeeld werd wegens openbare zedenschennis. “Zo pijnlijk”, zegt ze. Want ook dat wist ze niet. Net zoals ze nooit heeft geweten dat Snelders jarenlang hun gezin, familie en vrienden stiekem filmde op het toilet of in de douche. “Het is precies alsof ik iemand anders heb gekend.”