Spaarrentes kleine banken overtroeven die van de grootbanken, maar hoe veilig zijn de nichespelers?

Belfius verhoogt begin volgende maand de spaarrentes. Ondanks de aangekondigde verhoging schieten de spaarvergoedingen van de grootbank tekort om die van de kleinere spelers te kloppen. Maar hoe veilig is het om je spaargeld toe te vertrouwen aan een nichebank?

Waarom is dit belangrijk?

De voorbije weken hebben de regeringspartijen kritiek geuit op de lage spaartarieven. Intussen hebben verschillende banken de rentes opgetrokken. Op dit moment telt ons land vier spaarboekjes die minstens 2 procent in het laatje brengen.

De context: De rente op de Fidelity-rekening, het meest lucratieve spaarboekje van Belfius, stijgt op 1 juli van 0,8 naar 1,25 procent. Slechts één grootbank biedt een hogere rente aan: ING. Wie spaart via Tempo Sparen, ontvangt 1,4 procent. Je kunt weliswaar maximaal 500 euro per maand opzijzetten als je voor die spaarformule kiest.

  • Hoe dan ook schieten de spaarrentes van alle grootbanken tekort om die van de kleinere spelers te kloppen. Drie internetbanken bieden spaarboekjes aan di
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer