Direct naar artikelinhoud
NieuwsVerkiezingen

Filip Watteeuw en Hafsa El-Bazioui trekken als duo de lijst van Groen in Gent voor lokale verkiezingen

Filip Watteeuw en Hafsa El-Bazioui trekken als duo de lijst van Groen in Gent.Beeld Groen

Filip Watteeuw en Hafsa El-Bazioui gaan als duo de lijst van Groen in Gent trekken voor de lokale verkiezingen in oktober 2024. Dat heeft Groen in een persbericht bekendgemaakt. ‘We willen inzetten op de transformatie van Gent tot zachte stad’, klinkt het.

Filip Watteeuw en Hafsa El-Bazioui stellen zich bewust als duo voor aan de Gentse kiezer, “want een stad besturen is immers het werk van een team”, aldus de lijsttrekkers. Filip Watteeuw: “Samen met Hafsa wil ik het team van Groen Gent dragen zodat we samen met iedereen die Gent, de Gentenaars en onze planeet graag ziet onze schouders kunnen zetten onder een groen Gent. Nu, in 2024 én daarna.”

“Filip en ik hebben als duo een sterke gemeenschappelijke basis, hoe verschillend we ook overkomen”, zegt El-Bazioui. “Zoals veel Gentenaars anders zijn en we toch allemaal Gentenaar zijn. Verschillend zijn én elkaar vinden in de liefde voor deze stad en haar bewoners. Dat is de manier waarop wij deze stad willen besturen.”

Een zachte stad

Het duo wil van Gent een ‘zachte stad’ maken: “een stad waar we elkaar kunnen ontmoeten, een stad die klaar is voor de toekomst en waar iedereen op een gelijkwaardige manier deel van uitmaakt”. El-Bazioui heeft het onder meer over armoede aanpakken, de ‘fast forward-knop’ indrukken op vlak van natuur en klimaat, zwakke weggebruikers veiligheid bieden, investeren in betaalbare woningen…

Om vorm te geven aan hun partijprogramma voor 2024 gaan Watteeuw en El-Bazioui de komende maanden in gesprek met de Gentenaars.