Honderden mensen nemen samen met familie afscheid van ballonnenmeisje Lara: “Je was zoveel meer dan de ziekte die je trof”

Het Oost-Vlaamse Nokere kleurde zaterdagochtend volledig roze voor prinses Lara (3). Honderden mensen verzamelden er om afscheid te nemen van het ballonnenmeisje. Ze overleed na ruim een jaar strijd tegen leukemie.

Laura Moens

“Nu ben je het mooiste sterretje aan de hemel, maar we blijven voor altijd een gezin van vijf”, zei Lara’s mama Nele zaterdagmorgen. Papa Pieter, broer Lars (6) en zus Liv (4) namen samen met honderden andere mensen afscheid van hun kleine prinses Lara. Een zee van roze kleurde het domein aan kasteel Baron Casier in Nokere. “De kleur van moed en doorzetting: twee dingen die Lara in overvloed had. Een superheldin, enorm dapper.” (Lees verder onder de foto)

Lara bleef altijd lachen, hoe hard de ziekte haar ook trof.© Carlo Coppejans

Lara Demeulemeester verloor na ruim een jaar de strijd tegen leukemie. Ze overleed op 1 juni in de armen van haar ouders. Even dapper als haar naamgenoot Lara Croft bleef ze dag in dag uit haar optimistische zelve. “Je liet de moed na meer dan honderd bloedtransfusies en zware chemokuren nooit zakken. Met de mooiste lach danste je door je korte leven op de nummers van je grote idool Camille.” Het stond in een brief die mama Nele aan Lara schreef. “Ik ga je ongelooflijk hard missen, mijn roze prinses.”

De kleur roze, kleurrijke bloemen: het hoorde bij Lara.© Carlo Coppejans

Een nummer van Camille kon dus niet ontbreken. Zaterdag speelde muziek met een speciale betekenis: Lift U Up/Hou vol van Camille, maar ook Rollercoaster van The Starlings en Warrior van Oscar and The Wolf. “Want niemand heeft zo hard gestreden als jij.” Het meest opvallende liedje moet Twinkle Little Star geweest zijn, ingezongen door Lara’s broer en zus. Mama Nele zong het liedje iedere avond voor haar dochter toen ze in haar bedje lag.

Duizenden mensen leefden met Lara mee. Het verhaal van de roze prinses beroerde iedereen. Vlaanderen maakte kennis met haar als het ballonnenmeisje, voor wie de Ronde van Vlaanderen roze kleurde en zo voor een stuk de Ronde van Lara werd.“Lara was meer dan de ziekte die haar trof. Ze pakte iedereen in met haar levensvreugde en levenskracht. Ze bewees dat je niet groot hoeft te zijn om een grote impact te hebben.”

LEES OOK:Onze reporter neemt afscheid van ‘ballonnenmeisje’ Lara: “Ze kroop onder mijn vel, om er nooit meer weg te gaan”

Aan het water op het domein stonden tijdens Lara’s afscheid duizend roze ballonnen. Die werden op het eind de lucht in gelaten. “Misschien hadden ze je daar in de hemel wel nodig om iedereen in te pakken met je guitige lach en fonkelende ogen. Twinkle, twinkle my little star. How I wonder what you are.”

LEES OOK:‘Prinses Lara’ (3) verliest strijd tegen leukemie: “Ze heeft gevochten als een leeuw”

© CJ

© CJ

© CJ

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen