Enzo Knol en zijn moeder Irma in de instelling.
Volledig scherm
Enzo Knol en zijn moeder Irma in de instelling. © YouTube Enzo Knol

YouTuber Enzo Knol zat als 17-jarige in gesloten instelling vanwege hevige agressie en drugsgebruik

Vlogger Enzo Knol (30) heeft als 17-jarige zo’n honderd dagen in een gesloten instelling doorgebracht. De Nederlander werd door zijn moeder - én reguliere jeugdzorg - als onhandelbaar bestempeld. Dat vertelt Knol in zijn nieuwste YouTube-video, waarin hij teruggaat naar de plek die hij destijds zag als gevangenis. “Dit is de moeilijkste video die ik ooit heb gemaakt”, klinkt het.

  1. Achter de schermen bij de stemming van het Songfestival: “Natuurlijk gaat Joost Klein punten krijgen van België”
    PREMIUM
    Muziek

    Achter de schermen bij de stemming van het Songfesti­val: “Natuurlijk gaat Joost Klein punten krijgen van België”

    Dat douze points krijgen synoniem staat met nagelbijten en stomverbaasde gezichten, merkt u tijdens het Songfestival. Volgende week gaat de liedjeswedstrijd opnieuw van start, in het Zweedse Malmö. Onze kandidaat Mustii hoopt met ‘Before The Party’s Over’ te overtuigen, Nederland stuurt Joost Klein en zijn ‘Europapa’ de arena in. Maar hoe haalbaar is het voor twee kleine garnalen om überhaupt punten te krijgen? Stemmen bepaalde landen alleen op elkaar? Of erger nog: proberen enkele naties vlakaf de boel te belazeren? Wij vroegen het aan Songfestivalkenners André Vermeulen en Jasper Van Biesen. “Sommige landen zullen elkaar nooit de hoogste score gunnen.”
  2. Psychologe Gudrun Hespel kreeg na ‘Kamp Waes’ rare voorstellen: “Chirurg stelde mij gratis borstvergroting voor”
    PREMIUM
    TV
    4

    Psychologe Gudrun Hespel kreeg na ‘Kamp Waes’ rare voorstel­len: “Chirurg stelde mij gratis borstver­gro­ting voor”

    “Waarom dragen vrouwen hakken, harsen ze hun bikinilijn, en spuiten ze fillers in hun lippen en botox in hun voorhoofd?” Psychologe Gudrun Hespel (32) - u kent haar van ‘Kamp Waes’ - vraagt het zich af in haar boek ‘Genoeg’. Zelf kampte ze ook jarenlang met een zware eetstoornis, en de lessen die ze daaruit trok, wil ze nu doorgeven. Want we zijn lang niet zo geëmancipeerd als we denken. “Víer schoonheidssalons hebben mij een aanbod gedaan na ‘Kamp Waes’”, klinkt het in ‘Dag Allemaal’.