Brandweer Brussel

Student overleden door woningbrand in Etterbeek

Er heeft een brand gewoed in een woning in de Vlieger Thieffrystraat in Etterbeek. Een van de bewoners, een student, is overleden. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Zaterdagochtend rond 5.00 uur werd de brandweer opgeroepen voor een woningbrand in Etterbeek. "Bij aankomst van de hulpdiensten bleek de brand hevig te woeden op het gelijkvloers. Onmiddellijk werden extra brandweer- en medische teams ter plaatse gestuurd", zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Eén dode, twee gewonden

De politiezone Monty evacueerde buurtbewoners en stelde een veiligheids- en ontruimingszone in. "Er werd een bewusteloze persoon aangetroffen op de tweede verdieping. Ondanks onmiddellijke reanimatiepogingen ter plaatse, is de persoon helaas overleden", zegt Derieuw. Het slachtoffer was een buitenlandse studente die in België verbleef via een uitwisselingsprogramma. De autoriteiten doen hun best om de familie van de overledene zo snel mogelijk op de hoogte te brengen.

Tijdens de evacuatie raakte een buurvrouw gewond aan haar hoofd. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis. Daarnaast liep een brandweerman tijdens het blussen verwondingen op, met oppervlakkige tweedegraadsbrandwonden aan zijn hand. Ook hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verdere zorg

Brandweer Brussel

De brand kon rond 05.15 uur onder controle worden gebracht. De nasleep van de brand brengt lange blus- en opruimwerkzaamheden met zich mee. Bovendien raakte een auto, die geparkeerd stond voor de getroffen woning, ook beschadigd door de brand.

De oorzaak is nog niet duidelijk. "Voorlopige bevindingen wijzen op een brand met accidentele oorzaak, maar dat moet nog bevestigd worden", zegt Derieuw.

De woning is onbewoonbaar verklaard, wat betekent dat drie mensen elders ondergebracht moeten worden. De gemeente Etterbeek zal voor opvang en begeleiding van deze personen zorgen.

Meest gelezen