In de Korte Zoutstraat gingen heel wat kinderen aan de slag.
Volledig scherm
In de Korte Zoutstraat gingen heel wat kinderen aan de slag. © RLA

‘WK Stoepkrijt’ in Aalst kan op succes rekenen: “Zelfs de politie doet mee”

Nadat een buur afgelopen week de politie belde omdat kinderen met stoepkrijt hadden gespeeld voor zijn deur, reageren Aalstenaars op hun eigen ludieke manier. Her en der in de stad doen jong en oud mee aan het ‘WK Stoepkrijt’, met als belangrijkste boodschap: “Laat kinderen kind zijn.”

  1. GEHEIMEN VAN DE STADSGIDS. Het Aalst van Tom Vaneessen (39): “Hier drink je koffie met zicht op de hele geschiedenis van de stad”
    PREMIUM

    GEHEIMEN VAN DE STADSGIDS. Het Aalst van Tom Vaneessen (39): “Hier drink je koffie met zicht op de hele geschiede­nis van de stad”

    Niemand kent de trekpleisters van een stad beter dan de stadsgids, maar waar gaan zij zélf eten, drinken en ontspannen? We vroegen het aan Aalsters stadsgids Tom Vaneessen (39). Hij verklapt ons zes ‘verborgen’ plekken in de Ajuinenstad, weg van de platgereden paden. “Sommige dingen liggen zo voor de hand dat je er blind voor wordt. Zoals deze prachtige rustplek, voor iedereen toegankelijk maar toch zo rustig.” En wist je dat Aalst een café heeft dat vroeger een steegje was?
  2. Hun kleurrijke ‘wereldwinkeltje’ Shanti laten Guido (65) en Lieve (69) na 30 jaar over, noodgedwongen: “We zoeken een overnemer met een hart”
    PREMIUM

    Hun kleurrijke ‘wereldwin­kel­tje’ Shanti laten Guido (65) en Lieve (69) na 30 jaar over, noodgedwon­gen: “We zoeken een overnemer met een hart”

    Nepalese klankschalen, Marokkaanse dansschoenen en Mexicaanse hippietruien: je vindt het al dertig jaar bij Shanti in Aalst. Wat ooit begon met een reisje naar Nepal, groeide voor Lieve Van Yperzele (69) en Guido Delclef (65) uit tot een levenswerk. Zij hopen dat Shanti – Sanskriet voor ‘vrede’ – een vaste waarde blijft. Al zal het zonder hen zijn, want Guido is zwaar ziek. “Heel veel klanten zouden panikeren als de winkel definitief zou sluiten.” En ze koesteren ook nog één droom die ze willen waarmaken.
    Aalst