Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert zat deze ochtend samen met justitieminister Vincent Van Quickenborne om het partijbureau - dat heftig beloofde te worden - voor te bereiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert zat deze ochtend samen met justitieminister Vincent Van Quickenborne om het partijbureau - dat heftig beloofde te worden - voor te bereiden. © Photo News

"Egbert, je bent een Roberto Martínez”: de kater van Open Vld na de desastreuze peiling

Hoe moet het nu verder met Open Vld, na de desastreuze peiling van 8,3%? “Dit is een existentiële crisis", geeft voorzitter Egbert Lachaert intern zelfs toe. Verslag van een woelige ‘day after’ bij de Vlaamse liberalen: “De kiezers vinden ons arrogant, nog meer dan andere partijen. Ze vinden dat wij in een ivoren toren leven.” Zelfs een naamsverandering - een jaar voor de verkiezingen - ligt nog steeds op tafel.

138 reacties

  • Katia Mistianes

    11 maanden geleden
    De VLD vind ik 'opener' dan de NVA. Zelfstandigen zorgen voor werkgelegenheid, en voor de dagelijkse elementaire welvaart van de bevolking (eten, drinken, kledij, meubels, etc). Hun rol is dus zeer belangrijk! Tegelijkertijd moeten ze de veeleisende klant 100% tevreden stellen, want "de klant is koning"! Het lot van de werknemers, wordt ook aangepakt, maar door andere politieke partijen. Een Vivaldi-regering is een bindmiddel om deze maatschappelijke tegenstellingen te verenigen. Ideaal, dus.
  • Lieven Hosten

    11 maanden geleden
    Vld is zoals het olympische gedachten goed. Deelnemen is belangrijker dan winnen. See you next year.
  • pascal de bruycker

    11 maanden geleden
    Wat ze ook doen die liberalen, het is oide wijn in nieuwe zakken steeds, net zoals de socialisten...ze kunnen het al mooi uitleggen...veel beloven doet zotten in hoop leven.
  • Eugène DE WITTE

    11 maanden geleden
    M.i. heeft de Open VLD maar één mogelijkheid om alsnog de boedel te redden en op de valreep aan geloofwaardigheid te winnen : de augiasstal van regering(en) en parlement(en) per direct (trachten te) reinigen. De burger neemt het niet langer dat politici zich verrijken met hun belastinggeld. Maak er werk van vooraleer het te laat is !!
  • Gino Denil

    11 maanden geleden
    De steun voor de energiefactuur, Jean De Grande. Ze hadden het wel beter kunnen doen door ook de oorzaak aan te pakken. Maar de Vlaamse regering deed eigenlijk zo goed als niets.