© BELGA

Visé voor de dertiende keer bekerwinnaar

Frustratie, ongeloof en vooral veel tranen bij Sint-Truiden na deze verloren bekerfinale. "Vooral frustratie", vloekt T1 Jo Delpire. "Genekt door de scheidsrechters en daarmee is echt alles gezegd."

In de eerste helft hadden de Limburgse meisjes constant de leiding. Het verschil liep zelfs even op tot drie doelpunten, 6-9 en 8-11 maar naar het einde toe werkte Visé helemaal weg, 12-12 halverwege. Achtervolgen was aan de orde bij Sint-Truiden in de tweede helft. Maar toen Marteleur er tien minuten voor inrukken 20-20 van maakte was het hek helemaal van de dam. Marteleur maakte er in haar eentje nog 20-23 (55') van. Niets - zo leek het - kon Sint-Truiden nog van de winst houden. Maar dat was niet Visé gerekend dat met goals van Bouchard (2), Boons en Leonaers de rollen omkeerde. "Pijnlijk," aldus Sara Marteleur. "Visé gooide het verdedigend over een andere boeg en de tactiek sloeg aan. Paniek in onze jonge en onervaren ploeg, bij Visé dat vertrouwd is met het spelen van finales nam het geloof toe."

Scheidsrechters: Thomassen en Schmack.Visé: Van Den Boorn, Martin, Friry, Leonaers 9, Jolly, Wynen, Tilquin, Peric, S. Masrouki, Bouchard 5, Racz 5, M. Masrouki 1, Boons 3, Dubuc 1.Sint-Truiden: Cochici, Hateteshimana, Claessens, Remels 1, Ghijsens 1, Vandenhouten, L. Putzeys, Leenen 10, F. Putzeys, Marteleur 10, Liesenborghs, Lamotte, Jacobs, Vandenberk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer