© Raymond Lemmens

Start to Golf is schot in de roos

De Start to Golf-dag, die de Vlaamse Vereniging voor Golf in samenwerking met de Vlaamse golfclubs organiseerde, lokte een recordaantal deelnemers

Ook op vijf Limburgse golfclubs was de toeloop erg groot. Neem bijvoorbeeld Millennium Paal. Daar verdrongen tweehonderd geïnteresseerden zich bij de initiaties . Iets wat door Filip Jamar geamuseerd gevolgd werd.

“Ik heb dat eveneens meegemaakt”, knipoogt Filip. “Ook ik schreef me in voor een Start to Golf-dag en was meteen door het spelletje geboeid. Zeker als je weet welke leuke instapformules er op de clubs aangeboden worden. Niet alleen tijdens de Start to Golf-dag, maar het hele seizoen door. Zo kan je hier op Millennium een heuse ‘golf experience’ meemaken. In vier zondagen tijd tracht men, in ruil voor 99 euro, een beginnende, maar wel gedreven golfer van je te maken. Wat aardig lukt. Je krijgt alle noodzakelijke dingen aangeboden. Niet alleen lessen, maar ook gratis te gebruiken golfmateriaal. Ik ben, zoals vele anderen, eveneens langs dat stadium gegaan. Al gauw ga je dan evolueren. Zo was ik in mijn eerste jaar rabbit van het jaar. Dus beste beginner. Nu ben ik naar handicap 22 doorgestoten. Mijn doel is eind van het seizoen handicap 18 te halen. Mijn job bij DHL op Zaventem laat echter niet toe dat ik veel in wedstrijden kan starten. Positief punt is wel dat ik graag oefen. Niet dat ik me ergens kan baseren op een sportieve achtergrond. Ik heb wel wat gevoetbald en getennist, maar steeds op recreatief, dus laag niveau. Bij het golfen wil ik echter wél presteren. Je strijdt immers tegen jezelf en uiteraard de baan. Ja, die golfbaan. Millennium heeft in een korte tijdspanne een hele inhaalbeweging gemaakt en staat erg dicht bij het absolute topniveau van een paar jaartjes geleden. Iets wat door iedereen geapprecieerd wordt. Ongetwijfeld ook door de Start to Golfers.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer