Volledig scherm
PREMIUM

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken gooit voorzichtig het roer om: “Je kunt ook Vlaams besturen zónder onafhankelijkheid”

PolitiekAan de vooravond van het eerste verkiezingscongres van Vlaams Belang gooit partijvoorzitter Tom Van Grieken (36) voorzichtig het roer om bij HLN: “Vlaams besturen en ijveren voor Vlaamse onafhankelijkheid, dat is niet langer ‘of-of’ voor ons.” Schuift het Vlaams Belang hier stilletjes op richting de N-VA?

96 reacties

  • Eddy DESMET

    11 maanden geleden
    Eenmaal de stemmen binnengehaald, zal het Vlaams Belang geen rekening meer houden met uw wensen, maar net zo reageren als de andere partijen, want vóór de verkiezingen belooft men u van alles. Eenmaal de verkiezingen voorbij, zijn alle beloftes loze slogans en onvervulbare wensen. In het land der beloften sterft men van armoe.
  • Ivan Willems

    11 maanden geleden
    Laat van Tom Van Grieken zich bewijzen lieve mensen. Hij heeft nooit zich kunnen bewijzen omdat de trado's vreesden voor hun portemonnee. Komaan zeg, erger dan wat we nu hebben meegemaakt zal het niet worden. Die andere partij van PVDA ook niet. Geef hen verdorie een kans. Iedereen verdient een tweede kans, behalve de trado's. Hun kansen hebben ze opgesoupeerd. OVLD, SP, CD&V, vooral GROEN. Trek toch jullie ogen open aub. Na 2024 willen wij geen ongenoegen meer horen. Altijd zal het iets zijn.
  • Dirk BERX

    11 maanden geleden
    Mr Van Grieken leeft net als zijn aanhangers in een droomwereld, want als er GEEN wederzijds akkoord is, met de reststaat, dan zal er geen erkenning volgen van de andere landen, en zal Vlaanderen het lot ondergaan van de velen die hun voorgingen ! De Wever heeft zijn lesje intussen wel geleerd ! Nu de 22,7% Vlamingen nog uit de peilingen van juni 2023.
  • Eric Grosemans

    11 maanden geleden
    VB en hun aanhang zijn al aan het zweven, denken dat regeringsdeelname in zicht is. Vlieg maar niet te hoog, want als je valt dan val je diep. NVA stapt niet in een regering met VB, er is geen derde partij om een meerderheid te vormen. Stel dat NVA en Vb samen een Vlaamse regering vormen, zet NVA zichzelf buiten spel om een federale te vormen. Ergo: VB als grootste partij blijft aan de kant staan.
  • Marlene De Smedt

    11 maanden geleden
    Wie met wie zal samengaan zal afhangen van de partijbonzen en de verkiezingsuitslag. Engagement en idealisme zullen zoals meestal het geval is ver te zoeken zijn.