© HBVL

Julie Meyers wil schitteren op EK

De internationale gymsport trekt deze week voor het Europees kampioenschap toestelturnen (19-23 april) naar Roemenië (Cluj-Napoca), dat met Nadia Comaneci destijds één van de allergrootste vedetten in de turngeschiedenis afleverde. De talloze maximumscores die de Roemeense behaalde, zullen de komende dagen uitblijven, maar het wordt het wel uitkijken naar de prestaties van de drie Limburgse gymnasten Nina Derwael, Julie Meyers en Jonathan Vrolix.

Het minste wat je kan zeggen is dat Julie Meyers (16), na de niet-selectie voor de Olympische Spelen van vorig jaar die de Hasseltse immers een mentale kater bezorgde, ‘back on track’ is. “Toegegeven. Het was een enorme opdoffer dat ik er niet bij was, maar ik heb de knop ondertussen stevig omgedraaid. Een nieuw seizoen betekent nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden en ook nieuwe kampioenschappen. Deze selectie heb ik ruimschoots verdiend”, klinkt de bij Sta Paraat Hasselt aangesloten Meyers zelfverzekerd.

Boost van zelfvertrouwen

Die zelfzekerheid en dat zelfvertrouwen hebben recent nog een flinke boost gekregen door puike prestaties op wedstrijden in Frankrijk. “Ja. Die meetings waren een leuke bevestiging van mijn huidig kunnen. Ook op de trainingen gaat het de laatste weken goed. Mijn oefeningen zijn ongeveer dezelfde gebleven, ik heb niet zo veel nieuwe elementen toegevoegd. Enkel op de brug met ongelijke leggers hebben mijn coach en ik wat aanpassingen doorgevoerd. Mijn ambities op dit EK? Ik wil vooral weten hoe ver ik sta ten opzichte van het internationale niveau. Er treden 106 meisjes aan, 24 ervan stoten door naar de allroundfinale. Dat betekent dat ik ongeveer 25 procent kans maak op die finale. Wat mijn verwachtingen betreft een reëel cijfer. Toestelfinale? Dat wordt moeilijk. Op de balk kom ik het best tot uiting, maar dan moet echt alles meezitten om bij de beste acht te geraken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer