© Jozef Croughs

Twee bestuurders veroorzaken ongeval tijdens vlucht voor alcoholcontrole in Sint-Truiden

SINT-TRUIDEN -

Tijdens een controle op alcohol in het verkeer probeerden vrijdagavond twee autobestuurders zich aan de controles te onttrekken. Bij het zien van de politie probeerden ze de hen te ontwijken door weg te rijden. Ze veroorzaakten zelfs een ongeval tijdens hun achtervolging door de politie.

Een van de twee bestuurders, achternagezeten door de politiemotards, probeerde via de Hasseltsesteenweg richting de N80 te ontkomen maar miste de bocht en reed dwars door de omheining van Mercedes Claes. De chauffeur zette het vervolgens op een lopen maar werd even later door een interventieploeg van de politie gearresteerd. “Hij was onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs werd ogenblikkelijk voor 14 dagen ingetrokken”, luidt het bij korpschef Steve Provost.

© Jozef Croughs

De andere vluchter probeerde eerder op de avond de politiecontrole te ontwijken. Tijdens de daaropvolgende achtervolging veroorzaakte hij eveneens een ongeval. De politie voerde een voertuigcontrole uit en trof drugs in de wagen aan. Ook hij speelde zijn rijbewijs meteen voor twee weken kwijt. “Beide bestuurders zullen zich moeten verantwoorden voor de politierechter”, besluit Provost. (jcr )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer