De federale en Vlaamse klimaatministers Zakkia Khattabi (Ecolo) en Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
De federale en Vlaamse klimaatministers Zakkia Khattabi (Ecolo) en Zuhal Demir (N-VA). © Photo News / Photo News

Klimaatminister Khattabi: “Als Vlaanderen ambitie niet verhoogt, zal factuur voor uitstoot zeker 1,4 miljard euro bedragen”

De uitstootnormen van 2030 niet halen, komt met een fors prijskaartje. Daarvoor waarschuwt de federale klimaatminister Zakkia Khattabi (Ecolo) in een interview met ‘De Zondag’. “De factuur zal zeker 1,4 miljard euro bedragen. Wie zal dat betalen, denkt u? De Vlaming, hè. Maar dat zegt Zuhal Demir er nooit bij”, zegt de Brusselse. “Vlaanderen heeft sinds het begin gezegd dat ze gaat voor een reductie van 40 procent”, reageert Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).

34 reacties

  • Erik Bervoets

    11 maanden geleden
    Natuurlijk zal Vlaanderen de factuur betalen. Zoals we alle facturen van het vehikel België betalen. En dat is véél meer dan 1,4 miljard.
  • Ives Ameel

    11 maanden geleden
    Overal geld rondstrooien behalve voor hun eigen bevolking en dan zouden we nog een factuur mogen betalen voor onnozele doelstellingen die niets opleveren noch enig resultaat zullen maken.
  • Michel Beys

    11 maanden geleden
    Als een kat in het nauw gans het Vivaldi team. Dit langs beide zijden van de taalgrens en om hun wanbeheer te verhullen, beginnen ze wild om zich heen te trappen. Moeten de Vlamingen lessen krijgen van Ecolo en Ps? Met alle respect ik denk het niet.
  • peeters jos

    11 maanden geleden
    Factuur? Aan wie? En voor wat? Op welk beginsel? Op welke geleverde dienst? Steek je factuur waar ik het denk.
  • Alex Jonckers

    11 maanden geleden
    Dat is het probleem met België, overal gaan geld uitdelen, totdat er niet meer genoeg is om hier de beoogde doelstellingen te kunnen halen, zorg dat hier eerst alles op een rijtje gezet wordt, alvorens ons belastinggeld in het buitenland gaan rond te strooien, dit zou al een goed begin zijn.