Carlo van de Weijer (TU Eindhoven) laat zijn licht schijnen op de toekomst van de luchtvaart.
Volledig scherm
PREMIUM
Carlo van de Weijer (TU Eindhoven) laat zijn licht schijnen op de toekomst van de luchtvaart. © RV / RV

Vliegen we over 5 jaar elektrisch? “Op skireis in de Alpen? Stap dan maar op elektrisch vliegtuig in Wevelgem”

De tickets voor de eerste elektrische vluchten vliegen in 2028 de deur uit. Zijn elektrische vliegtuigen echt de toekomst? De gerenommeerde Nederlandse mobiliteitsexpert Carlo van de Weijer twijfelt er niet aan. Hij legt uit hoe de elektrische luchtvaart eruit zal zien en welke afstanden mogelijk zullen zijn. “Ik vind het verbazend dat we zoveel hoop op de trein vestigen.”

25 reacties

  • Yaya Canango

    11 maanden geleden
    Elektrische fietsen laten het soms afweten dus een elektrische vliegtuig zou ik zeker niet nemen!!
  • Bart Denolet

    11 maanden geleden
    Wanneer gaat de groene hypocrisie eindelijk eens stoppen? Ik ben absoluut voor de natuur maar het realisme bij de groene gedachte is steeds verder te zoeken. Heel het groene verhaal wordt totaal onbetaalbaar voor de gewone man in de straat, simpel!
  • Patrick Symons

    11 maanden geleden
    Waarom elektrisch vliegen? We hebben vliegtuigen die betrouwbaar zijn, duizenden kilometers kunnen vliegen en veel mensen kunnen vervoeren.
  • Willy De Backer

    11 maanden geleden
    Blijven dromen!
  • Hans Mannaerts

    11 maanden geleden
    5 jaar? Ik dacht het niet. Nieuwe vliegtuigen ontwerpen en gecertificeerd krijgen duurt al snel 2 decennia tegenwoordig. Daarbij is het bereik van de huidige test vliegtuigen enorm beperkt, zo beperkt dat je met de trein even snel ter plaatse bent. En dat is net de reden waarom Frankrijk korte vluchten verbied en we dat in heel Europa zouden moeten doen.