Een stembureau in Vlaanderen
Volledig scherm
Een stembureau in Vlaanderen © Geert De Rycke

DE GROTE PEILING. Eén Belg op de tien twijfelt of ze volgend jaar gaan kiezen, nog eens 10% zou blanco stemmen

Driekwart van de Belgen gaat op 9 juni 2024 zeker stemmen, zo zeggen ze in de Grote Peiling. Maar een kwart van de bevolking wil een ander signaal geven aan de politiek. Uit onze peiling blijkt hoe ze dat willen doen.

85 reacties

  • Eric Aerts

    11 maanden geleden
    Ik heb mijn trots dus blijft deze jongen lekker thuis. De rest wens ik veel sterkte...
  • Bill De Fox

    11 maanden geleden
    Juist moeten we nu stemmen op het Vlaams Belang.
  • Johan Van Berlo

    11 maanden geleden
    Laten we nooit vergeten dat voor ons stemrecht sommige van onze groot en overgrootvaders hun leven hebben gegeven. Akkoord, het is verdomd moeilijk heden ten dagen maar niet stemmen maar dat lost ook niets op. In het leven moet je soms keuzes maken en die zijn niet makkelijk. Denk goed na om niet in een huidig reflex te stemmen voor de extreme partijen VB en PVDA. Dat maakt het allemaal nog veel moeilijker en lost weinig of helemaal niets op.
  • Stan Boudewijns

    11 maanden geleden
    De partijstemmen(kopstemmen) afschaffen zou al een hele verandering zijn. Laat de mensen verschillende namen aanduiden van verschillende partijen. Dat zou volgens mij pas eerlijk zijn.
  • johan vervecken

    11 maanden geleden
    Kijk het is simpel, als nu 51% op vb stemt en 31% op nva is het cordon direct opgeblazen. Dan kunnen die andere rode, blauwe, groen en orange niet meer aan de bak komen. En laat nu eens 1 waalse stem voor 1 gelden en niet zoals nu voor 3