De Amerikaanse beurwaakhond SEC klaagt Changpeng Zhao (links) en zijn cryptobedrijf Binance aan.
Volledig scherm
De Amerikaanse beurwaakhond SEC klaagt Changpeng Zhao (links) en zijn cryptobedrijf Binance aan. © REUTERS / Getty Images

Kleinere cryptomunten kelderen in waarde na aanklachten tegen Coinbase en Binance

Met name kleinere cryptomunten zijn flink in waarde gedaald. De Amerikaanse beurswaakhond SEC klaagde afgelopen week de cryptobeurzen Coinbase en Binance aan wegens het schenden van de regels voor beurshandel en misleiding van beleggers en toezichthouders. Daarmee lijkt de angst onder cryptobeleggers voor de impact van toenemende regulering weer toe te nemen.

12 reacties

  • Thomas Vervoort

    11 maanden geleden
    Altcoins kelderen altijd met het minste. En pumpen eveneens met het misnte. Iedereen in de crypto wereld wist dat de SEC coinbase en Binance ging aanklagen. Grote spelers zijn niet afgeschrokken. Hebben enkel altcoins verkocht om veilig te spelen. Maar niet BTC of ETH. Transacties zijn openbaar; dus weet niet waarom mensen beweren dat "grote spelers" weg zijn. nog altijd beter dan digital crypto euro die de overheid wilt uitrollen in het kort. Dus als je BTC erg vind, zou ik CBDC is opzoeken.
  • Achiel Devos

    11 maanden geleden
    De grote jongens hebben het zinkend schip al lang verlaten.Het kleine grut zal alweer het gelag betalen.
  • Elise Van Damme

    11 maanden geleden
    Juist Kristine een groot piramidespel. Dan kunnen de centrale banken hun eigen crypto piramide spel op poten zetten met de uitrol van hun digitale dollar en euro.
  • Lode vleminckx

    11 maanden geleden
    wanneer gaan de mensen opnieuw met cash werken
  • Shao Linske

    11 maanden geleden
    Prachtig nieuws toch