Burgemeester Bart De Wever reageert op voorstel Mintjens: “Dat stadion moet er komen”

De Wever en Gheysens maandag op de kampioenenviering© BELGA

Bart De Wever (N-VA) reageerde zondagmiddag in VTM Nieuws op het voorstel dat Tania Mintjens eerder zaterdag in deze krant deed over de Bosuil. “Er moet een akkoord komen. En hopelijk gebeurt dat zo snel mogelijk”, aldus de Antwerpse burgemeester.

Linde Schots
Bron: VTM Nieuws

“Paul Gheysens heeft gelijk als hij zegt dat hij geblokkeerd wordt”, zei De Wever tijdens de nieuwsuitzending. “Als stad proberen we de partijen dichter bij elkaar te brengen. Doordat Gheysens zijn ongenoegen openlijk geuit heeft (maandag tijdens de kampioenenviering, red.), krijgt dat natuurlijk opvolging in de kranten. Dat kan leiden tot een stroomversnelling of tot een blokkering. Ik hoop alvast dat er een stroomversnelling komt. En hopelijk gebeurt dat zo snel mogelijk.”

De Wever benoemt in het gesprek ook de nood aan een stadion voor Antwerp. “Dat stadion moet er komen. Antwerpen heeft een voetbaltempel nodig. Gheysens heeft in deze wel gelijk. De andere partij (Tania Mintjes, red.) zegt ook wel dat ze een liefde heeft voor de club. Maar er moet een akkoord komen.”

Zaterdag kwam Mintjens in een interview in deze krant met een voorstel voor Gheysens. Kort samengevat zou Antwerp de grond gratis kunnen huren als Gheysens de verankering van de club garandeert. Die laatste reageerde al kort vanuit het buitenland: “Het is goed dat we na al die jaren het standpunt van mevrouw Mintjens kennen, maar sta me toe om alles eerst eens grondig te bestuderen alvorens uitvoerig te reageren.”

DIT IS HET LETTERLIJKE VOORSTEL:

  1. Er wordt een nieuwe erfpachtovereenkomst afgesloten met een looptijd van 99 jaar.
  2. Er dient geen financiële vergoeding te worden betaald voor de grond.
  3. Ghelamco engageert zich om als aannemer de tribunes te bouwen met een normale, marktconforme commerciële marge.
  4. De Ghelamco-groep zorgt voor de financiering van de bouw aan normale, marktconforme voorwaarden (zonder bijkomende marge).
  5. Alle opbrengsten van het stadion (rechtstreeks en onrechtstreeks) komen ten goede van de club.
  6. De supporters krijgen één vertegenwoordiger in de raad van bestuur van RAFC. We willen wel bepalen hoe die wordt aangeduid.
  7. Bij de eventuele verkoop van de club en/of het stadion, zal de grondeigenaar:- een overdraagbaar right to match hebben- wanneer het right to match niet wordt uitgeoefend, dan zal vanaf de verkoop wel een vergoeding van de grond verschuldigd zijn.

 

  • Deze voorwaarden vormen een pakket. Geen menu.
  • De nodige controles zullen worden ingebouwd.
  • Bij niet-naleving van de voorwaarden, wordt de looptijd ingekort tot de oorspronkelijke duur van het bestaande recht van opstal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen