De Vivaldi-regering in 2020.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vivaldi-regering in 2020. © BELGA

DE GROTE PEILING. Driekwart van de Belgen wil geen Vivaldi II, maar wat zijn de alternatieven?

Vivaldi II? No way, zegt driekwart van de Belgen in De Grote Peiling. Zes op de tien landgenoten zien Alexander De Croo (Open Vld) liefst ook niet terugkeren als premier. Hoe vermijden we een complete impasse? Aan de hand van de resultaten van de peiling gaan we op zoek naar de mogelijke alternatieven.

196 reacties

  • Marcel Willems

    10 maanden geleden
    Met de tevele partijen is er nooit een die groot genoeg is om een regering te leiden.We moeten naar een federale kieskringzodat daar uit een regering kan gevormd worden.De gewetregeringen sterk afslanken die enkel uitvoeren wat feraal aan bod komt.Belgie is het ganse land en zeker geen gesplitst omdat de belangen gelijk zouden zijn voor alle Belgen
  • Romain De Coninck

    11 maanden geleden
    Zouden misschien eens kunnen beginnen met de twee grootste partijen van het land te betrekken in de regering en niet in de oppositie nergens in de wereld zitten de grootste partijen in de oppositie maar ja de 3 traditie partijen zouden dan zitjes moeten afstaan en dat is te veel gevraagd voor wat nog verkiezingen inrichten dit is toch maar voor de schijn
  • Marc Baeyens

    11 maanden geleden
    Het confederalisme of zelfbestuur voor de twee ééntalige gewesten is dé oplossing voor België. België blijft bestaan en tweetalig Brussel blijft de hoofdstad, mits onder curatele van de twee andere gewesten. De politiekers aldaar zullen een stapje moeten opzij zetten gezien hun huidig catastrofale beleid.
  • guido Bervoets

    11 maanden geleden
    De Vivaldi partijen met uitbreiding van de PVDA/PTB heeft een overgrote meerderheid. Bekijk het als de 4 seizoenen met een extra 5e seizoen. Of noem het de regenboogcoalitie. En voor de Vlaamse regering moeten ze het maar uitvechten.
  • marc castermans

    11 maanden geleden
    Welke gek wil het land volgend jaar leiden, want dit land ligt aan het infuus van Europa in 2024.