Moeder dient klacht in tegen buurvrouw die rosse kinderen uitscheldt

© ss

Een vrouw uit het West-Vlaamse Houthulst is het beu dat haar kinderen Enrique (7) en Valentina (21 maanden) elke dag uitgescholden worden door hun buurvrouw. Ze dient een klacht in bij het parket, schrijft Het Laatste Nieuws.

gjs

Mama Stefanie Sander (33) en haar man Guy zijn het beu. Elke dag roept een buurvrouw “lelijke, rosse kinderen” naar haar kinderen Enrique en Valentina. “Het is al maanden aan de gang”, zegt ze in Het Laatste Nieuws. “Ze zijn roodharig, maar nooit kregen ze er verwijten over. Ook niet op school. De buurvrouw maakt er een sport van hen te beledigen. Zo lelijk dat jullie zijn, amai, roept ze dan. Echt verschrikkelijk voor de kindjes.”

Valentina kan niet slapen door de verwijten. “De huisarts zegt dat ze er blijvende psychologische schade aan zal overhouden als het niet stopt. We hebben al verscheidene klachten ingediend bij de politie. Die stelde enkele pv’s op, maar daar bleef het bij.”

Nu dienen de ouders een klacht in bij het parket. Als dat genoeg bewijzen verzamelt, kan de buurvrouw voor de strafrechter gebracht worden.

Die klacht is een goed idee, vindt Gelijkekansencentrum Unia. “Iemand belagen vanwege een fysiek kenmerk is discriminatie en valt onder de antidiscriminatiewet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen