Direct naar artikelinhoud
Overzicht

‘Het verschil in werkethiek tussen ons is gigantisch’: 9 verhalen die u na dit weekend kunt lezen

‘Het verschil in werkethiek tussen ons is gigantisch’: 9 verhalen die u na dit weekend kunt lezen
Beeld Wouter Van Vooren, Charlie De Keersmaecker, Thomas Nolf

We hebben negen De Morgen-verhalen uitgekozen die u na dit weekend kan lezen.

1. Willy Naessens: ‘Ik verloor een medewerker door zijn werk niet te controleren, dat vergeet je nooit meer’

Vorige week kwam het nieuws dat de Willy Naessens Group voor het eerst een miljard omzet haalde. In het boek Mijn Tien Geboden beschrijft de 84-jarige ondernemer zijn weg naar de top, en de werk- en levenslessen die hij onderweg leerde. “Wanneer ik nu een vader zie achter een kinderwagen lach ik er niet meer mee zoals veertig jaar geleden. Nu ben ik jaloers.”

Lees hier de ‘tien geboden’ van Willy Naessens.

Willy Naessens.Beeld Thomas Nolf

2. De ouders van de ‘Waalse Sanda Dia’: ‘Terwijl jullie in Vlaanderen veel aandacht hadden voor Sanda Dia was de dood van onze zoon hier maar een fait divers’

Een studentendoop die fataal afliep, werkstraffen voor de schuldigen: de dood van Axel Leroy in 2018 vertoont veel gelijkenissen met die van Sanda Dia. Zijn ouders begrijpen de aanhoudende verontwaardiging na het Reuzegom-arrest. “Hoe kun je nu niet kwaad worden over zo’n straf?”

Lees hier het artikel.

Chantal Mahieu en Michel Leroy, de ouders van Axel.Beeld Marco Mertens

3. Deze landbouwgrond in West-Vlaanderen is voor vijf miljoen euro verkocht, en met een goede reden

In het West-Vlaamse Houtem is het grote geld niet ver weg. Even buiten het dorp verbindt een indrukwekkende zendmast de beurzen van Frankfurt en Londen. Uiteindelijk ging het Amerikaanse Jump Trading LLC er voor vijf miljoen euro met de zendmast en de bijbehorende landbouwgrond vandoor.

Lees hier de reportage.

De mast en bijbehorende landbouwgrond werden voor vijf miljoen euro verkocht aan het Amerikaanse Jump Trading LLC.Beeld Eric de Mildt

4. ‘Aan al wie droomt van een Iron Man en denkt dat het onmogelijk is: dat is het niet’: broers Average Rob en Arno The Kid

De jongste is 24, youtuber en bekend om zijn exploten als Arno The Kid. De oudste is 31, internetfenomeen, bekend als Average Rob en heeft zijn eigen bier, Tout Bien. Volgende week nemen ze deel aan de Iron Man van Klagenfurt. Arno en Robert Van Impe, broers. “Ik ben lui, en Robert is in mijn ogen Elon Musk. Het verschil in werkethiek tussen ons is gigantisch.”

Lees hier het interview.

Average Rob en Arno The Kid.Beeld Wouter Van Vooren

5. Lust & liefde: ‘Met mijn man sprak ik af dat ik 24 uur per week met de geitenboerin zou mogen doorbrengen’

Noortje (44) was net verhuisd naar Frankrijk, samen met haar man en kinderen, toen plots de bliksem insloeg. Een razend knappe boerin keek recht in haar ogen, en wekte een verlangen in haar op dat Noortjes huwelijk compleet deed verbleken.

Lees hier haar getuigenis.

‘Het verschil in werkethiek tussen ons is gigantisch’: 9 verhalen die u na dit weekend kunt lezen
Beeld Lotte Dijkstra

6. Econoom Gert Peersman: ‘Onze koopkracht zal het komende jaar stevig dalen’

Maken banken monsterwinsten die ze niet met spaarders delen? Doet ons land het echt beter dan de rest van Europa? Een gesprek met econoom Gert Peersman (50): “Als we niet meer groeien, is het klimaat slechter af.”

Lees hier het interview.

Gert Peersman.Beeld Damon De Backer

7. ‘De dambreuk kan als een boemerang in Poetins gezicht terugkomen’: experts over de Oekraïense kansen

Hoe wijzigt de vernieling van de Kakhovka-dam het oorlogsverloop? Wat zijn de gevolgen voor het Oekraïense tegenoffensief? Militair experts Kris Quanten, Tom Simoens en Alexander Mattelaer kruisen de degens. “De dambreuk zou als een boemerang in Poetins gezicht kunnen terugkomen.”

Lees hier het interview.

Kris Quanten, Tom Simoens en Alexander Mattelaer.Beeld Thomas Sweertvaegher / Pieter-Jan Vanstockstraeten/photonews

8. Reuzegom-ophef slingert maatschappelijk debat naar een plek waar politici als Bart De Wever zich niet thuis voelen

Een zenuw die al langer knelt, is door het Reuzegom-arrest plots helemaal bloot komen te liggen. In tegenstelling tot wat vele politici denken of wensen, blijkt de rol van klasse als maatschappelijke breuklijn nog helemaal niet uitgespeeld, schrijft hoofdcommentator Bart Eeckhout.

Lees hier zijn volledige analyse.

Onbekenden schreven na het arrest “Fok Reuzegom” op het dak van een oude stelplaats van De Lijn in Leuven.Beeld Wouter Van Vooren

9. Actrice Evelien Bosmans: ‘Mijn vrienden waren het niet gewend dat ik plots zorg nodig had’

Alles komt goed, dat weet actrice Evelien Bosmans (33) wel zeker. Ondanks een liefdesbreuk, veranderende vriendschappen en vele andere existentiële perikelen staat de actrice stevig met haar twee voeten op de grond: “Al vraag ik mezelf ook vaak af: help, waar is de handleiding?”

Lees hier het interview.

Evelien Bosmans.Beeld Charlie De Keersmaecker