Eersteklassers zijn alweer aan het trainen: KV Kortrijk op het veld met veertien spelers en interim-coach Joseph Akpala

Minder dan 48 uur na de Champions League-finale tekenen de eerste Belgische profploegen alweer present voor de eerste training van het nieuwe seizoen. KV Kortrijk begon maandag aan de voorbereiding met veertien spelers en interim-coach Joseph Akpala in afwachting van de aanstelling van een definitieve trainer. Er was ook nog geen heel veld beschikbaar door werken aan het oefencentrum.

Enkele spelers lieten (voorlopig) hun gezicht niet zien op het oefencomplex van de Kerels, dat in volle opbouw is. “David Henen (Togo), Nayel Mehssatou (Chili) en Faïz Selemani (Comoren) hebben interlandverplichtingen, trainen nog niet mee en worden in de loop van volgende week geleidelijk terug op de club verwacht. Tsuyoshi Watanabe werd voor een Belgisch recordbedrag verkocht aan KAA Gent. De Servische club Cukaricki lichtte de optie om zowel Muhammed Badamosi als Sambou Sissoko definitief over te nemen na hun huurperiode”, klinkt het bij aanvang van de voorbereidingen.

Verder hing kapitein Kristof D’Haene zijn voetbalschoenen aan de haak en nam Lierse de overbodige Eric Ocansey over. Huurling Youssef Challouk werd kampioen met RWDM, Marko Ilic en Aleksandar Radovanovic keren pas in de loop van de volgende weken terug van hun uitleenbeurt in de MLS. Massimo Decoene kreeg een profcontract.

Voorzitter Ronny Verhelst en manager Matthias Leterme maakten eind april bekend op te stappen bij KV Kortrijk. In het belang van de club blijven de twee hun rol opnemen tot er opvolgers aangeduid zijn.

De club kon tot slot geen duidelijk antwoord geven over een mogelijke overname. Het gaf wel aan dat er “interesse is” en dat “er zijn gesprekken aan de gang zijn”.

Kortrijk bleef het voorbije seizoen met een veertiende plek net buiten de degradatiezorgen. Het deed vier punten beter dan provinciegenoten KV Oostende en Zulte Waregem, die wel naar de Challenger Pro League moesten.

Ook Anderlecht, Eupen, OH Leuven en STVV begonnen vandaag al met de trainingen. Hun seizoen eindigde dan ook al op 23 april.

(blg, pjc, wic)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer