Pixabay

Snelheidsduivels racen tot wel 230 kilometer per uur op E313 in Tessenderlo: politie trekt rijbewijzen onmiddellijk in

De lokale politiezone Beringen - Ham - Tessenderlo heeft afgelopen weekend vijf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken na ernstige snelheidsovertredingen. Op de E313 in Beringen haalde een bestuurder 192 kilometer per uur. Op diezelfde snelweg werden in de richting van Antwerpen drie voertuigen gecontroleerd die elkaar opjutten en tot wel 230 kilometer per uur reden. 

De lokale politie Beringen - Ham - Tessenderlo heeft afgelopen weekend vijf snelheidsduivels uit het verkeer gehaald. Hun rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken naar aanleiding van ernstige snelheidsovertredingen. Een eerste bestuurder werd opgemerkt op de E313 in Beringen. Hij haalde een snelheid van 192 kilometer per uur, terwijl je er maximum 120 kilometer per uur mag rijden. Bovendien haalde hij verschillende voertuigen in via de pechstrook en slalomde hij tussen het verkeer door. 

Ook op de Kasteletsingel-Zuid in Beringen kon een bestuurder zijn rijbewijs voor 15 dagen afgeven. Hij tikte de 142 kilometer per uur aan en reed daarmee 52 kilometer per uur te snel. Verderop in Beringen en Ham scheurde een andere bestuurder tegen 120 kilometer per uur over de Oosthamsesteenweg en de Olmensesteenweg. Daar mag je respectievelijk maximum 70 kilometer per uur en 50 kilometer per uur rijden. Hij verloor ook zijn rijbewijs.  

Het trieste snelheidsrecord voor het afgelopen weekend gaat naar twee bestuurders die elkaar opjutten op de E313 richting Antwerpen. De politie volgde twee voertuigen die in Tessenderlo de snelweg opreden. Eén van hen verhoogde direct zijn snelheid tot 170 kilometer per uur. Vervolgens begon een ander voertuig, dat al op de snelweg reed, mee te racen. Om niet voor elkaar onder te doen bleven de bestuurders versnellen tot ze uiteindelijk 230 kilometer per uur haalden. Ook deze bestuurders hebben hun rijbewijs moeten inleveren. 

In totaal werden 995 voertuigen gecontroleerd in de politiezone. 112 bestuurders reden te snel en mogen nog een boete in de brievenbus verwachten. 

Meest gelezen