Aan het raam van een woning nabij het militaire ziekenhuis waar de kinderen herstellen, hangt een boodschap over de Mechelse herder: "Wilson wordt vermist"
AFP or licensors

Mechelse herder Wilson die kinderen heeft gevonden, is nu zelf vermist in jungle: "We laten niemand achter"

Tijdens de zoekactie in het Amazonewoud naar de vier vermiste kinderen uit de vliegtuigcrash, is een speurhond van het Colombiaanse leger zelf vermist geraakt. Het gaat om Wilson, een zes jaar oude Mechelse herder, die de kinderen vond maar nadien zelf vermist raakte. "We laten niemand achter, we zetten de zoekoperatie verder om Wilson te vinden", laat het leger via Twitter weten. 

Dat de vier inheemse kinderen van 13, 9, 4 en 1 jaar oud vrijdag levend zijn teruggevonden in de Colombiaanse jungle, dankt het leger vooral aan Wilson. De zes jaar oude Mechelse herder versterkte als speurhond "Operatie Hoop" in de zoektocht naar de vier kinderen. De sporen van Wilson werden bij voetsporen van de kinderen gevonden. Zijn parcours leidde het leger uiteindelijk tot bij de twee broers en twee zussen.

De Mechelse herder dook jammer genoeg niet op. De hond verdween in de dichte begroeiing van de Colombiaanse jungle en dat laat het leger niet onberoerd. "Wilson is deel van onze familie. Hij nam deel aan verschillende operaties en heeft al meerdere levens beschermd en gered", vertelt de Colombiaanse generaal Pedro Sánchez.

"We zullen niet rusten voor we hem gevonden hebben!", schrijft het Colombiaanse leger op Twitter bij een foto met Wilson:

Om de speurhond te vinden, laat het leger opnieuw voedsel achter in de jungle, net zoals het bij de kinderen deed. "Operatie Hoop gaat voort om Wilson terug te vinden, we laten nooit een gevallen metgezel achter op het slagveld", tweet het Colombiaanse leger.

Ook de Colombiaanse kinderen zijn aangedaan door het verhaal van de vermiste Wilson. Tijdens hun herstel in het ziekenhuis in Bogota maakten de twee oudsten enkele tekeningen voor hun held. "Deze tekening vertegenwoordigt de hoop van het hele land", tweet het leger.

Meest gelezen