Radio2

Vader en twee kinderen sterven bij zware brand in Gent, moeder overleeft sprong uit het raam 

In de Fuchsiastraat in de Bloemekenswijk in Gent zijn drie leden van hetzelfde gezin omgekomen bij een uitslaande woningbrand. De vader en twee jonge kinderen bleven in de brand, de moeder kon nog uit het raam springen. Zij is met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe de brand is ontstaan, is niet duidelijk. 

De brand ontstond rond de middag in de Fuchsiastraat in de Bloemekenswijk in Gent. Toen de brandweer ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het rijhuis. In de woning woont een jong gezin van vier: een vader (25), moeder (21) en twee jonge kinderen van 9 maanden en 4 jaar oud. De moeder van het gezin sprong uit het raam en werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ze is niet in levensgevaar. De vader (25), de jongen en het meisje overleefden de brand niet. 

BELUISTER - Een buurtbewoner zag het allemaal gebeuren:

De buurvrouw van het gezin zag alles gebeuren en belde de hulpdiensten. "Ik hoorde een luide knal en zag veel rook. Ik ben direct naar buiten gelopen en belde de ambulance en brandweer. Ik zag hoe de mama van de kinderen uit het raam sprong en later werd meegenomen met de ambulance", vertelt ze. "De papa en de kindjes zijn in de brand gebleven." 

BEKIJK - "Voor de vader en twee kinderen kwam alle hulp te laat":

Videospeler inladen...

"Wat het drama veroorzaakt heeft, houdt de hele buurt bezig", zegt journalist Ann De Bie, die ter plaatse is. "Nadat de brand geblust was, hebben we hier de hele namiddag specialisten aan het werk gezien die de woning doorzocht hebben op zoek naar de oorzaak. Een wetsdokter heeft de lichamen onderzocht en we hebben zelfs mensen van Fluvius ter plaatse gezien. Dat wil niet noodzakelijk zeggen dat de oorzaak bij gas gezocht moet worden. Zij zijn hier vooral om de leidingen te controleren en te checken of alles veilig is."

BEKIJK - "De oorzaak van de brand kennen we nog niet. Wat wel vaststaat, is dat er op dit moment in een ziekenhuis in Gent een jonge vrouw ligt die haar twee kinderen, haar man en wellicht haar woning verloren is":

Videospeler inladen...

Meest gelezen