Politie vindt wiel met wielklem in koffer van wagen die 40 meter over rotonde vliegt: bestuurder blijkt opnieuw onder invloed

De wagen belandde na een vlucht van veertig meter weer op de weg.© zvd

Zelzate -

Net zoals eind maart OH leuven-speler Sofian Kiyine in Flémalle bij een spectaculair ongeval op een rotonde de lucht inging, is zondagavond omstreeks 20.30 uur in Zelzate een bestuurder over de Cosmosrotonde gegaan. De man was ’s morgens al betrapt op rijden onder invloed waarna zijn wagen werd vastgezet met een wielklem.

Dirk Ververs

De bestuurder van een personenwagen kwam op de R4 uit Gent en reed rechtdoor op de rotonde. Getuigen zagen hoe de man met zijn wagen tegen de rand van de rotonde botste, de hoogte inging en bijna veertig meter verder over dit ronde punt landde. De bestuurder moest door de hulpdiensten uit zijn verhakkelde voertuig bevrijd worden, maar bleek niet in levensgevaar.

De bestuurder liep zondag al eerder tegen de lamp voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn wagen kreeg toen een wielklem. De man verwijderde zelf zijn wiel en reed daarna verder met een klein reservewiel. Na het ongeval in Zelzate testte de man opnieuw positief op alcohol en cocaïne. Het wiel met de wielklem er nog aan vast werd in zijn koffer aangetroffen.

Tijdens die interventie werd de rotonde in de richting van Zelzate en Nederland volledig afgesloten. Al het verkeer dat uit Gent of van de E34 kwam kon die richting niet uit en moest rondrijden via het centrum van de gemeente Wachtebeke.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen