Zoo Antwerpen

Leeuwin bijt eigen welpjes dood in ZOO Planckendael

Drama in dierenpark Planckendael waar leeuwin Lorena haar twee eigen welpjes heeft doodgebeten. Dat meldt ZOO Planckendael op de sociale media. Leeuwin Lorena aanvaardde de welpen niet meer na een noodzakelijke vaccinatie en verwondde haar jongen dodelijk.

De Aziatische leeuwin Lorena heeft haar twee eigen welpjes doodgebeten in de Mechelse ZOO Planckendael. Dat meldt het dierenpark zelf op sociale media. De welpen werden eind april geboren. Na een noodzakelijke vaccinatie tegen de dodelijke kattenziekte, accepteerde de moeder haar eigen jongen niet meer. De leeuwin heeft haar jongen nu dodelijk verwond.

Lorena staat gekend als een zenuwachtige leeuwin met een pittig karakter die erg fel en agressief naar de verzorgers kan reageren

ZOO Planckendael

Het is niet de eerste keer dat Lorena een welp doodt. "Samen met onze wetenschappers bekijken we de mogelijke alternatieven voor de toekomst want kweekvrouw Lorena heeft in 2016 wél drie jongen grootgebracht. Twee jaar geleden heeft ze ook één van de twee jongen van haar worp gedood. Wat we in de natuur eerder zien bij leeuwen is dat ze hun eerste worp uit onervarenheid doden."

Agressieve poes

ZOO Planckendael benadrukt in hetzelfde bericht dat Lorena een pittige poes is. "Ze staat gekend als een zenuwachtige leeuwin met een pittig karakter die erg fel en agressief naar de verzorgers kan reageren. Er zal uitgebreid onderzoek en overleg zijn met de Europese stamboekhouder en experten van de Aziatische leeuwen in Denemarken om het voortbestaan van deze bedreigde diersoort verder te kunnen helpen en volgende generaties te laten overleven."

Meest gelezen