Jan Vertonghen is opvallende afwezige op eerste training Rode Duivels, Lukaku en Batshuayi sluiten later aan

De Rode Duivels hebben maandagnamiddag voor het eerst getraind in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Oostenrijk (zaterdag 17 juni) en Estland (woensdag 21 juni). Jan Vertonghen was de meest opvallende afwezige.

Ludo Vandewalle, Jonas Withouck

De Rode Duivels trainden maandagavond om 17 uur en uitzonderlijk mochten 180 fans van onze nationale ploeg de sessie bijwonen. Normaal zijn die trainingen altijd gesloten voor het publiek en 15 minuten open voor de pers. De fans zagen een pittige oefenstonde zonder Romelu Lukaku, Michy Batshuayi en Jan Vertonghen. Technisch directeur Jelle Schelstraete zei dat Lukaku zich dinsdagavond bij de groep zal voegen en woensdag voor het eerst meetrainen. Batshuayi won zondagavond met Fenerbahçe de Turkse beker - hij scoorde twee keer - en wordt volgens bondscoach Tedesco dinsdag verwacht.

Jan Vertonghen verscheen niet op het oefenveld en trainde individueel. De recordinternational speelde al sinds 23 april geen wedstrijd meer. De bondscoach wil deze week oordelen of de 36-jarige verdediger fit genoeg is om zaterdag tegen Oostenrijk de defensie te leiden.

De Rode Duivels trainen dinsdagochtend om 9.45 uur.

Vijf debutanten

Alle andere Duivels zijn fit en tekenden present op de training. Ook Johan Bakayoko en Aster Vranckx, het tweetal dat (al dan niet tijdelijk) doorschoof van de beloften om de blessure van kapitein Kevin De Bruyne op te vangen. Voor Vranckx was het zijn allereerste training als Rode Duivel, net als voor Mike Trésor, Ameen Al-Dakhil, Olivier Deman en Arnaud Bodart. Zo zijn er in totaal dus vijf nieuwe gezichten bij.

© BELGA

© BELGA

© BELGA