AFP
Volledig scherm
© AFP

Doek valt definitief in zaak-Sanda Dia: geen enkele partij naar Hof van Cassatie tegen veroordeling Reuzegommers

De veroordeling van de achttien Reuzegommers in de zaak-Sanda Dia is definitief. De burgerlijke partijen, het openbaar ministerie en de Reuzegommers zelf hebben beslist om niet naar het Hof van Cassatie te trekken om het arrest van het Antwerpse hof van beroep aan te vechten. Dat is vernomen bij het hof van beroep.

20 reacties

  • nadia robyns

    10 maanden geleden
    Eindelijk rust voir de familie en vrienden van Sanda.
  • Gino Denil

    10 maanden geleden
    Zou een eerste aanpassing van de wetgeving kunnen zijn. Een verbod om in beroep te gaan als er nog geen eerste uitspraak is van een lagere rechtbank.
  • Eric Servaes

    10 maanden geleden
    Het arrest van het Hof van Beroep is een nauwgezette toepassing van de juridische leer omtrent schuld, nalatigheid en aansprakelijkheid met daarop geënt een gepaste strafmaat.(B Bouckaert). Er wordt te weinig te nadruk gelegd op het feit dat het de WET is die in belangrijke mate bepaalde wat de magistraten van het Hof van Beroep hebben besloten. En laat de Wet nu juist dat zijn wat de WETGEVER bepaalt en niet de Rechterlijke macht.
  • Armand Wuyts

    10 maanden geleden
    Men moet nu de nodige initiatieven nemen, zodat zoiets later niet meer kan voorvallen!
  • Stephan Priem

    11 maanden geleden
    Eindelijk rust voor nabestaanden en vrienden. Al de rest is praat na de vaak of politieke recuperatie. Iedereen, ook de grootste naïveling wist hoe dit ging aflopen.