REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Oekraïne bevrijdt zevende dorp van Russische bezetter: “De gevechten zijn zwaar, maar we gaan vooruit”

Het Oekraïense leger heeft bij zijn tegenoffensief sinds afgelopen weekend zeven dorpen bevrijd uit handen van de Russische bezetters. Het gaat om in totaal 90 vierkante kilometer aan terreinwinst, zei viceminister van Defensie Hanna Maljar maandag op het sociaal netwerk Telegram.

21 reacties

  • Renaat Moerman

    10 maanden geleden
    Komaan zeg, wanneer gaan wij eens deftig en veel materiaal leveren, zodat het wat opschiet! Kegel die Russen daar buiten!
  • Karel Valgaern

    10 maanden geleden
    Rusland moet ondertussen al hun reserve troepen aanspreken om toch nog terreinverlies toe te moeten staan, terwijl Oekraïne nog steeds goed bewapende brigades achter de hand houd. Ook rond Bakhmut blijft het Oekraïnse leger terrein terugwinnen.
  • Jan Van Bavel

    10 maanden geleden
    Om de Russen 200 % te verslaan moet er in Moskou of omstreken slechts één crimineel onschadelijk te worden gemaakt, dan is de oorlog voorbij.
  • Gerry Cle

    10 maanden geleden
    We zijn dicht bij een catch 22 situatie waarin beide partijen inzien dat ze met strijd hun doelen niet zullen bereiken en ze beter kunnen onderhandelen.
  • Marina Jacob

    10 maanden geleden
    Om de Russen te verslaan heeft Oekraïne hoogdringend heel veel modern materiaal en munitie nodig van "het Westen". Dus het "Westen" (Navo en co) moeten stoppen met hun getreuzel en de beloofde zaken leveren (liever vandaag nog dan pas morgen!) De russen krijgen ook materiaal en munitie van bvb Iran, Syrië, China enz. dus moet Oekraïne tegenstand kunnen bieden! Zolang Rusland niet 200% verslagen is blijven zij een groot gevaar voor heel de westerse wereld...