De daders van de hondendiefstal werden inmiddels al veroordeeld tot 21 jaar cel.© AFP

Lady Gaga heeft goede reden om vindersloon voor gestolen honden niet uit te betalen

Toen haar honden waren gestolen loofde de Amerikaanse popster Lady Gaga een beloning uit voor de eerlijke vinder. Maar nu weigert ze om het geld over te maken aan deze persoon.

Tom Vets

Het blijkt immers dat Jennifer McBride, de vrouw die twee jaar geleden de popster herenigde met haar viervoeters, veroordeeld is wegens betrokkenheid bij de gewelddadige diefstal. Normaal gezien had de vrouw recht op een vindersloon van 413.000 euro, maar ze kan fluiten naar dat bedrag.

Onderzoek van de politie wees uit dat de vrouw een relatie had met de vader van een van de personen die betrokken waren bij de gewelddadige diefstal, waarbij de hondenuitlater van Lady Gaga werd neergekogeld. De vrouw heeft altijd de beschuldigingen ontkend, maar de rechtbank veroordeelde haar tot twee jaar voorwaardelijk.

LEES OOK. Ontvoerders van Lady Gaga’s honden en vrouw die hen ‘vond’ gearresteerd

Hoewel de zangeres alle redenen heeft om het geldbedrag niet meer uit te keren diende McBride begin dit jaar een klacht in omdat ze vond dat ze toch recht had op het geld. Maar haar advocaten vingen bot. De wet staat niet toe dat een persoon een misdaad pleegt en er vervolgens van profiteert. De daders van de hondendiefstal werden inmiddels al veroordeeld tot 21 jaar cel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer