In zijn recentste gastcolumn voor HLN haalt Noël Slangen zo hard uit naar de liberalen dat het nog steeds nazindert.
Volledig scherm
PREMIUM
In zijn recentste gastcolumn voor HLN haalt Noël Slangen zo hard uit naar de liberalen dat het nog steeds nazindert. © BELGA / Mine Dalemans

INTERVIEW. Noël Slangen na vlijmscherpe Open Vld-column: “Politici denken onze stem te kopen met energiecheque van 100 euro”

“Open Vld is een zombiepartij.” In zijn recentste gastcolumn voor HLN haalt Noël Slangen zo hard uit naar de liberalen dat het nog steeds nazindert. Was die uithaal er niet over? Wilde hij Open Vld de vernieling in schrijven? En hoe kijkt hij naar de verkiezingen van 2024? “Ik had bijna exact hetzelfde kunnen schrijven over CD&V of Groen.”

97 reacties

  • Katia Mistianes

    10 maanden geleden
    Zelfstandigen zijn de 'knecht' van zowel het land als van de klant. Ze zorgen voor werkgelegenheid, en voor de dagelijkse elementaire welvaart van de bevolking (eten, drinken, kledij, meubels, etc). Hun rol is dus zeer belangrijk. Tegelijkertijd moeten ze de veeleisende klant 100% tevreden stellen, want de klant is koning! Het lot van hun werknemers, wordt ook behartigd, maar door andere politieke partijen. Een Vivaldi-regering is een bindmiddel om deze tegenstellingen te verenigen. Ideaal, dus.
  • Noel Laperre

    10 maanden geleden
    OVLD is volledig vervreemd aan het eigen schild. Open? Eerder nauw gesloten rangen van aristocratie. Vlaams? Eigen roots verloochend. Liberaal? Aan de leiband van de PS en de troon in Laken. Democratisch? Op 2 na de kleinste partij wezen en de troon bestijgen in Wetstraat 16. Kauw daar maar eens op.
  • Gino Denil

    10 maanden geleden
    Eigenlijk normaal dat de OVLD dreigt te verdwijnen. In de superwinst planecconomie is er geen plaats meer voor partijen die het credo zingen van de vrije markteconomie en de regulerende concurrentie.
  • Georges Merksem

    10 maanden geleden
    De Haene was gene simpele maar die stond tenminste voor iets
  • Erik Verelst

    10 maanden geleden
    Ik heb ongeveer 1000 euro aan subsidies gekregen en 500 euro terugbetaald gekregen van engie, en dat allemaal op een voorschot van amper 200 euro. Nog nooit zo weinig aan energie betaald, ongelooflijk.