fotografie peter Hilz (C)

Vdk bank verhoogt spaarrentes: hoogste rente is voor jongeren met een klein bedrag op hun rekening

Vdk bank verhoogt de rentes op haar spaarrekeningen. Zowel nieuwe als huidige spaarders kunnen half juli een renteverhoging verwachten. Opvallend: de hoogste rentes zijn voorbehouden voor jonge en duurzame spaarders met een kleiner bedrag op hun rekening.

De renteverhoging gaat in vanaf 15 juli. Alle nieuwe klanten van vdk bank zullen dan een spaarrekening kunnen openen aan een hogere rente. Ook de huidige spaarders krijgen automatisch een renteverhoging. De bank zal bovendien twee groepen een extra duwtje in de rug geven: jonge spaarders en duurzame spaarders.

Jonge en duurzame spaarders

De eerste groep krijgt 2 procent rente op een spaarsom van 1 tot 10.000 euro, die minstens één jaar op de You Count-rekening blijft staan. Dat is een rekening voor spaarders tot en met 30 jaar. Het gaat om een verhoging met 0,75 procentpunt (0,50 procentpunt basisrente en 0,25 procentpunt getrouwheidspremie).

Voor zeer duurzame spaarders wordt de basisrente en getrouwheidspremie van de SpaarPlus-rekening opgetrokken. Voor een som van 1 tot 10.000 euro, die minstens één jaar op de rekening blijft staan, gaat het om een verhoging van 0,60 procentpunt. In totaal komt de spaarrente zo uit op 1,10 procent. 

We willen duidelijk maken dat wij jongeren willen ondersteunen en duurzame spaarders volop willen aanmoedigen

Leen Van den Neste - CEO vdk bank

"Met de renteverhoging willen we niet alleen onze spaarders belonen voor hun vertrouwen. We willen ook duidelijk maken dat wij jongeren willen ondersteunen en duurzame spaarders volop willen aanmoedigen", stelt CEO Leen Van den Neste.

Kleinere bedragen

Wie een hoger bedrag op zijn of haar rekening heeft staan (tussen de 10.000 en 25.000 of meer dan 25.000), krijgt een minder grote renteverhoging. "Dat doen we omdat we ervan overtuigd zijn dat je dan al een mooie spaarbuffer hebt en het dan het moment is om na te denken over andere manieren om met geld om te gaan: een termijnrekening of een kasbon bijvoorbeeld."

"Maar ook voor wie een gezonde spaarbuffer heeft aangelegd en wat geld voor drie maanden of drie jaar aan de kant kan zetten, doen we inspanningen. Zo hebben we deze maand de rente op onze termijnrekening met een looptijd van 1 jaar verhoogd van 2,15 procent naar 2,30 procent. Wie geld voor drie jaar parkeert op onze termijnrekening geniet een rente van 2,75 procent."

Vdk bank is niet de enige bank die haar rentes verhoogt. Vanaf 1 juli trekt Belfius als eerste grootbank de rente van de gewone spaarrekening op naar 0,90 procent. Bij Keytrade Bank is de rente op de Azur- en Fidelity-spaarrekeningen gisteren verhoogd naar respectievelijk 1,4 procent en 2,10 procent.

Meest gelezen