Radio2

Protestmars na geval van agressie tegen buschauffeur in Tienen

In Tienen houden verschillende chauffeurs van De Lijn een protestmars na een geval van agressie. Het is een persoonlijk initiatief van de chauffeurs die erg zijn aangedaan.

Dinsdagmorgen om 9 uur komen verschillende chauffeurs van De Lijn samen aan de stelplaats in Tienen. Die actie komt er na het zware geval van agressie gisteren tegen een chauffeur van Multiobus, een onderaannemer van De Lijn.

"Ze houden een optocht van de stelplaats naar het station", zegt Sandra Langenus van de socialistische vakbond ACOD. "Deze actie is spontaan gegroeid bij de chauffeurs van Multiobus zelf. Op het moment van de solidariteitsmars zullen er uiteraard minder bussen rijden. Wij roepen niet op om te staken, maar ik kan me voorstellen dat heel wat chauffeurs nog aangedaan zijn. Zij hebben van de werkgever de mogelijkheid gekregen om vandaag nog eventjes te bekomen en niet uit te rijden, maar dat zal van chauffeur tot chauffeur afhangen", zegt Sandra Langenus nog.

Signaal van de overheid

"De gevolgen zijn zwaar voor het slachtoffer. We hopen dat de overheid en dan denk ik vooral aan de minister van mobiliteit en de minister van justitie, eindelijk hun verantwoordelijkheid gaan nemen. Dit is geen alleenstaand geval", reageert Sandra Langenus nog.

Meest gelezen