Archiefbeeld van de Zweedse nationale ploeg, met Fischer rechts.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de Zweedse nationale ploeg, met Fischer rechts. © Photo News

Zweedse internationals moesten geslachtsdeel tonen voor WK vrouwenvoetbal: “Pijnlijk en vernederend, maar we hebben het gedaan”

De speelsters van het Zweedse nationale elftal moesten bij het WK in Duitsland van 2011 hun geslachtsdeel laten zien. Hiermee moesten ze bewijzen dat ze vrouw waren. Dat zegt Nilla Fischer volgens de Engelse krant The Guardian in een boek over haar loopbaan. Ze kwam 194 keer uit voor de Zweedse ploeg.

9 reacties

  • Kristof Janssens Kristof Janssens

    11 maanden geleden
    @Jurgen: Net omdat er in die tijden zo´n dingen konden gebeuren, konden vrouwen daar toen niet zomaar mee naar buiten komen. Het feit dat ze toch de moed vind om het te doen, verdient enorm respect! Leugens worden immers toch achterhaald en ze heeft hier niks bij te winnen. Misschien kan ze het nu wel beter een plaats geven...
  • Linda Wellekens

    11 maanden geleden
    Ongelooflijke toestanden ...
  • jurgen vergaelen

    11 maanden geleden
    Ofwel mannenploeg, ofwel vrouwenploeg, ofwel een derde ploeg voor alles wat niet in de 2 eerste ploegen kan/wil passen. En nu op haar 40e komt Fischer met haar verhaal. Waarom niet in 2011?
  • Marco brilmans

    11 maanden geleden
    Dan zijn er maar enkele oplossingen om dit te controleren, zonder dat men dit als discriminerend te ervaren. Dat is ofwel bij wijze van medische checkup, geboorteakte in een databank laten opnemen of akte bij elk wedstrijdblad te laten verifiëren.
  • Bart Verwegen

    11 maanden geleden
    Je broek laten zakken voor medische redenen is heel wat anders dat je broek laten zakken enkel om te 'bewijzen' dat je een vrouw bent.