De Sint-Maartenstraat in Molenbeek
Google Streetview

Woning in Molenbeek twee nachten op rij beschoten, verschillende kogels belanden in woonkamer bejaard koppel ernaast

Onbekenden hebben twee nachten op rij het vuur geopend op een woning in Molenbeek. Daarbij kwamen ook verschillende kogels terecht in de woonkamer van een bejaard koppel, dat naast de geviseerde woning woont. Het Brusselse parket laat nu weten dat er een onderzoek gestart is naar de dubbele schietpartij. 

Onbekenden hebben afgelopen weekend in Molenbeek twee keer dezelfde woning aan de Sint-Maartenstraat beschoten. De politiezone Brussel-West bevestigt de schietpartij, maar spreekt zich niet uit over de omstandigheden van beide incidenten. Het onderzoek is in handen van het Brusselse parket, dat voorlopig geen verdere commentaar geeft. 

Bij de tweede schietpartij vlogen verschillende kogels binnen in de woonkamer van een  bejaard koppel in een buurwoning. Zij waren op dat moment thuis. Verschillende kogels vlogen hen om de oren en boorden zich uiteindelijk in de muren van hun eetkamer. Het lijkt er op dat de daders niet hen wilden viseren, maar wel de buren. Hun voordeur vertoont verschillende kogelinslagen. Het bejaarde koppel werd alvast opgevangen door de dienst Slachtofferbejegening van de lokale politie.

Burgemeester ongerust

De Molenbeekse burgemeester Cathérine Moureaux (PS) is niet te spreken over het incident. "Ik maak me grote zorgen over de opkomst van wapens en de toename van de drugshandel in Brussel en België", klinkt het. "We vragen al maanden om extra politiepersoneel bij het ministerie van Binnenlandse Zaken."

Meest gelezen