Archieffoto van een politiecontrole ter illustratie
Politie Antwerpen

Wilde achtervolging van Antwerpen naar Waasland eindigt met rammen van politievoertuig: "Snelheden tot 200 km/u"

De Antwerpse politie heeft drie verdachten opgepakt na een wilde achtervolging van Antwerpen naar het Waasland. De achtervolging duurde bijna een uur. Er werden snelheden van 200 kilometer per uur gehaald op de snelweg en 90 kilometer per uur binnen de bebouwde kom. De achtervolging eindigde met een crash, waarbij een politievoertuig opzettelijk geramd werd. Niemand raakte gewond.

"In de nacht van maandag op dinsdag kwam een Nederlands voertuig in ons vizier dat aan het rijden was op de Rijnkaai in Antwerpen", vertelt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. "De bestuurder gooide een sigaret uit het raam en reed te snel." Het voertuig stond geseind en de politie wilde de bestuurder controleren. Maar dat was buiten de wil van de bestuurder gerekend. Hij negeerde het bevel om te stoppen en nam de vlucht.

De bestuurder reed door meerdere rode lichten en reed 90 kilometer per uur binnen de bebouwde kom

Wouter Bruyns, woordvoerder Antwerpse politie

Er volgde een wilde achtervolging door de Kennedytunnel richting het Waasland, waarbij de bestuurder heel wat risico's nam. "Hij reed door meerdere rode lichten, haalde snelheden van meer dan 200 kilometer per uur en 90 kilometer per uur binnen de bebouwde kommen in Bazel en Kruibeke", zegt Bruyns. 

Crash

De achtervolging heeft 50 minuten geduurd en is geëindigd met een crash. De bestuurder ramde opzettelijk een politievoertuig en daarbij begon zijn eigen auto te tollen. Bij de crash raakte niemand gewond. Tijdens de achtervolging gooiden de inzittenden ook spullen uit het raam. De politie heeft de route opnieuw afgelegd en kon onderweg drugs vinden. Die werden in beslag genomen.

De politie heeft de drie inzittenden opgepakt. Het gaat om drie jongeren van 18, 22 en 23 jaar. De bestuurder van 18 had geen rijbewijs. Hij is ook diegene die geseind stond bij de politie. De drie mannen worden verhoord.

Meest gelezen